Reklam
Kategoriler: Gündem

Cumhuriyet’e darbe diyen HÜDAPAR’lı belediye başkanı adayı oldu

Reklam

Hür Dava Partisi’nin (HÜDAPAR) Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, 31 Mart yerel seçimlerinde Batman Belediye Başkan adayı gösterildi. Ramanlı, Diyarbakır’da düzenlenen “Ana Dilimi Seçiyorum” temalı bir panelde yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in ilanını hedef alarak, “Bundan 100 yıl önce darbe yapanların, devlete düşman ettirdiği halklardan biri Kürtlerdi” demişti.

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman’da belediye başkan adaylarını tanıttı. Batman, Mardin ve Şırnak belediyeleriyle birlikte toplam 24 belediye başkan adayını açıklayan Yapıcıoğlu, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı’yı, Batman Belediye Başkan adayı gösterdi.

Ramanlı, son seçimlerde AKP listelerinden Meclis’e giren 4 HÜDAPAR’lı vekilden biri.

KADINLARI HEDEF ALDI

Daha önce de kadınların çalışmaması gerektiğini savunan Ramanlı, bu iddiasına şöyle kılıf uydurmuştu: “Kadın sırf geçimini sağlamak zorunda olduğu için çalışmasın. Çalışmak zorunda bırakılmasın. Çünkü kadın narindir naziktir, bizim söylediğimiz bu.”

CUMHURİYET’İ HEDEF ALMIŞTI

Geçtiğimiz hafta HÜDAPAR tarafından Diyarbakır’da düzenlenen “Ana Dilimi Seçiyorum” temalı bir panelinde konuşan HÜDAPAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Cumhuriyet’in ilanını hedef alarak “Bundan 100 yıl önce darbe yapanların, insanları kendilerinden uzaklaştırıp devlete düşman ettirdiği halklardan biri Kürtler idi ve bu Kürtler de Müslümandı. Bu uygulama yıllarca devam etti. Gayeleri İslam’ı bölgeden silmekti ve ne yazık ki bazı yerlerde de bunu başardılar. Bizlere hem Müslüman olmamız hem de Kürt olmamız dolayısıyla her iki yönden düşmanlık ettiler. Elhamdülillah âlimlerimiz ve büyüklerimizin çabalarıyla tümden başarıya ulaşmadı. İslam’ı bizden alamadılar ama dilimiz, gün geçtikçe eriyip kayboluyor” ifadelerini kullanmıştı.

Bu haber en son değiştirildi 5 Şubat 2024 10:31 10:31

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06

Erdoğan’dan Kobani Davası’na dair açıklama: Memnuniyet duyuyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani Davası hakkında yaptığı açıklamada mahkemenin verdiği karardan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

20 Mayıs 2024 16:01

Helikopter kazasında ölen Reisi’nin cenazesi Tebriz’e nakledildi

İran'da helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri kaza mahallinden alınarak Tebriz'e intikal ettirildi. İran Cumhurbaşkanı Reisi…

20 Mayıs 2024 15:56

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Laiklik Özgürlüktür’ etkinliğinde buluştu!

TKH Gençliği aylardır yürüttüğü "Laiklik Özgürlüktür" kampanyasının buluşmasını gerçekleştirdi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Edirne'de gençler…

20 Mayıs 2024 14:54

Mehmet Şimşek açıkladı: Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kirada yüzde 25'lik artış sınırının devam etmesi için "bir…

20 Mayıs 2024 12:25

Çorlu Tren Katliamı davasında gerekçeli karar açıklandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin…

20 Mayıs 2024 12:18
Reklam