Reklam
Kategoriler: Gündem

Devlet Bahçeli’nin çağrısına tepkiler sürüyor

Reklam

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni çözüm süreci tartışmalarına ilişkin bugün Meclis’te tepki çeken açıklamalarda bulundu. PKK lideri Öcalan’a örgütünün tamamen bittiğini ve lağvedildiğini açıklama çağrısı yapan Bahçeli, “Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil, ne Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız” diye konuştu.

Bahçeli’nin açıklamasının ardından CHP, İyi Parti, Zafer Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nden sert tepki geldi.

‘BAHÇELİ, ABDULLAH ÖCALAN İÇİN AF İSTEDİ”

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Bahçeli için “Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor” dedi.

Emir şöyle devam etti: “Geçen hafta PKK’ya seslensin demişti. Tecritin kaldırılması gerektiğini söylememişti. Daha sonra tecrit kaldırılsın diyen Bahçeli, bu hafta da gelsin Meclis’te DEM grubunda konuşsun diyerek Öcalan için af çıkarılsın demiştir. Ağırlaştırılmış müebbet hapsi olan bir kişiye özel bir düzenleme yapılması imkansızdır. Açık konuşsunlar. Bunun af olmadan diğer türlüsü imkansızdır. Yani, Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir.

Umut hakkı için de bir yasal düzenleme istiyor. Son derece yanlış bir noktadan başlıyor. ‘İmralı canisi’ dediği kişiden çözüm bekliyor. Son derece talihsiz bir konuşmadır. Biz barıştan yana huzurdan yana her türlü mücadeleyi verir, yanında oluruz. Bunun çözüm yeri TBMM’dir. Ağırlaştırılmış müebbet alan bir kişi, özel bir düzenlemeyle Meclis’te konuşsun demiyoruz, biz barış istiyoruz. Bu konuyu sadece milletin temsilcileri konuşur. Bunca şehidin kanın ana sorumlularından birinin Meclis’te konuşmasını kastetmiyoruz.”

“BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR”

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Bahçeli’nin Öcalan çağrısına sert sözlerle yanıt verdi: “Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir. Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir. Gün; Türkiye Cumhuriyetini, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür. Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir! Yarını bekleyin! Herkesin maskesini indireceğiz!..”

“ALLAH BÖYLE SİYASETİ KAHRETSİN”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil” ifadesini kullandı.

Büyük Birlik Partisi’nin sosyal medya hesabından “Yeni bir ‘Çözüm Süreci’ne, birincisine nasıl şiddetle karşı çıktıysak, yine itiraz ederiz” tepkisi geldi.

Reklam

Önceki Haberler

Eczacılardan bakanlığa çağrı: Sağlıkta ‘ilaç krizi’ derinleşiyor

Aralarında İstanbul, Ankara, Adana ve Bursa'nın da olduğu 19 eczacı odasının imzasıyla yazılı bir açıklama…

22 Ekim 2024 16:05

Bakan Işıkhan’dan ‘mezarda emeklilik’ açıklaması

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, yurttaşın emekli sistemine yük olmaması için çalışmaya devam etmesini istedi. Işıkhan…

22 Ekim 2024 16:01

Bahçeli’nin Öcalan çağrısına AKP’den ilk tepki: Bu sözleri Özgür Özel’den duysaydık, ince kıyıma başlamıştık

Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Devlet Bahçeli'nin çağrısına ilişkin "Biz bugün Sayın Bahçeli'den işittiklerimizi,…

22 Ekim 2024 14:53

“Yenidoğan çetesi” skandalı: CHP’den 4 isim hakkında suç duyurusu

CHP tarafından "yenidoğan çetesi" soruşturması kapsamında eski sağlık bakanları Mehmet Müezzinoğlu, Fahrettin Koca ve Recep…

22 Ekim 2024 14:49

AKP’li Başakşehir Belediyesi 500 milyon TL’lik taşınmazı satışa çıkardı

AKP’nin Kanal İstanbul ısrarı sürüyor. Son olarak AKP’li Başakşehir Belediyesi, Kanal İstanbul’a yakınlığıyla dikkat çeken…

22 Ekim 2024 14:36

BM Genel Sekreteri Guterres, BRICS zirvesine gidiyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in BRICS zirvesi davetini…

22 Ekim 2024 14:28
Reklam