Reklam
Kategoriler: Gündem

Dilruba Y. hakkında iddianame tamamlandı: Tutuklu yargılanacak

Reklam

İzmir’de bir sokak röportajında Instgram’a erişim engeli getirilmesine ilişkin ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilbura Y. hakkında iddianame hazırlandı.

İzmir Adliyesi önünde açıklama yapan Dilruba Y.’nin avukatı Hüseyin Yılmaz, kamu davası açıldığını ve 3 Eylül’e duruşma günü verildiğini duyurdu.

Avukat Yıldız, ”Hukuksuz bir şekilde kanunda hiç bir tanımı olmayan bir usülle Dilruba tutuklanmıştır. Bu tutukluluğun derhal kaldırılmasını talep ediyorum” dedi.

NE OLMUŞTU?

Dilruba Y., İzmir’de bir sokak röportajında Instagram’ın erişime engellenmesine tepki göstermişti. Röportajda kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanacak olan Dilruba Y.’nin tutukluluğuna yapılan itiraz da reddedilmişti.

Avukatı Yıldız, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, “Haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız. Süreç şu anda bu aşamada ve itiraz sürecini tamamladıktan sonra mahkemenin itirazımız neticesinde vereceği kararı bekleyeceğiz” demişti.

Reklam

Önceki Haberler

Barolar Birliği Başkanı Sağkan: Anayasa gündemi yurttaşta karşılık bulmayacaktır

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Erinç Sağkan, "Türkiye’de eğer bir anayasa tartışması yapılacaksa, 'darbe dönemi…

19 Eylül 2024 10:45

Lübnan’da ikinci saldırı: Çok sayıda kablosuz iletişim cihazı daha patladı!

Lübnan'ın birçok şehrinde Hizbullah'ın kullandığı telsizleri hedef aldığı düşünülen patlamalar meydana geldi. El telsizlerinin patlamasıyla…

18 Eylül 2024 17:40

İşçiye polis şiddeti yargıya taşındı

Sendikalı olma hakkını kullandıkları için işten atılan ve 62 gündür işe geri iadeleri için mücadele…

18 Eylül 2024 17:35

Narin Güran’ın amcası Salim Güran ile AKP’li Galip Ensarioğlu aynı karede!

Diyarbakır'da 8 yaşında katledilen Narin Güran'ın katil zanlılarından Salim Güran ve AKP Diyarbakır Milletvekili Galip…

18 Eylül 2024 17:16

Erdoğan’dan Anayasa çıkışı: Bizim açımızdan bir tartışma yoktur

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan…

18 Eylül 2024 16:03

Bir ABD’li gözaltına alındı: Maduro’ya karşı suikast iddiası!

Venezuela'da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı suikast planı yaptığı iddiasıyla, bir ABD vatandaşı daha gözaltına…

18 Eylül 2024 15:51
Reklam