Erdoğan'dan Hatay'da seçim şantajı: Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'da söylediği sözlere büyük tepki oluştu.

Erdoğan'dan Hatay'da seçim şantajı: Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Hatay’da yaptığı konuşmada “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi?” sözlerini sarf ettiği ortaya çıktı. Erdoğan’ın bu sözlerine tepki yağıyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’da konuştu.

Antakya Spor Salonu’nda düzenlenen AKP Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, muhalefeti hedef aldı, aynı zamanda bir itirafta bulundu.

“MERKEZİ YÖNETİMLE YEREL YÖNETİM EL VERMEZSE…”

Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın bu açıklaması yerel seçim öncesi Hataylı seçmenlere dönük tehdit ve şantaj olarak yorumlandı.

TKH HATAY İL ÖRGÜTÜ’NDEN TEPKİ

Erdoğan’ın bu sözlerine dönük tepkiler yükseliyor. Konu ile ilgili Türkiye Komünist Hareketi Hatay İl Örgütü sosyal medya hesabı üzerinden tavrını koydu. Yapılan açıklamada “Binlerce insanımızı yitirdik. Hatay halkı onlarca sorunla baş başa bırakıldı, kaderine terk edildi. Bu tabloda Cumhurbaşkanlığı koltuğundaki Erdoğan, halkı adeta tehdit ediyor. Erdoğan’a sözümüz açıktır, bu halk sana boyun eğmez” denildi.