Erdoğan'dan, Meclis'teki saldırıya ilk yorum: Alpay Özalan'a sahip çıktı, Ahmet Şık'a 'provokatör' dedi

Erdoğan, TBMM'de AKP milletvekili Alpay Özalan'ın TİP milletvekili Ahmet Şık'a saldırmasıyla gündem olan Can Atalay oturumuna dair ilk kez konuştu.

Erdoğan'dan, Meclis'teki saldırıya ilk yorum: Alpay Özalan'a sahip çıktı, Ahmet Şık'a 'provokatör' dedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kiler İplik Fabrikası önünde Bitlis kamu ve özel sektör yatırımları toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Can Atalay oturumuna dair ilk kez konuşan Erdoğan, Ahmet Şık’ı “marjinal” ve “provokatör” olarak nitelerken muhalefeti de hedef aldı.

Erdoğan şöyle konuştu:

“Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalkıp şimdi İstanbul’un çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Belediyeleri 3 ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler. Meydanlara söz verdikleri halde binlerce belediye işçisini kapı dışarı ettiler. Avrupa’da keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm çıktı. Kendi menfaatleri dışında hiçbir gündemleri yok. Yetkiyi milletten alıp hizmeti hapisteki teröriste veriyorlar. Meclis’te provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini takip etik.

Meclis kürsüsünden millete hakaret eden bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edeceklerdi. Muhalefetin bu koroya ip gibi dizilmesi teslimiyet işaretidir. Bir avuç marjinal muhalefeti esir almış, parmağında oynatmaktalar.”