Reklam
Kategoriler: Gündem

Erdoğan’ın simit-çay hesabı tutmadı: Türkiye’de ‘askıda simit’ dönemi başladı

Reklam

Türkiye’de iktidar eliyle yaratılan ekonomik kriz, milyonlarca yurttaşı yoksulluğun pençesine hapsetti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verilerine göre, 2023 yılında 3 milyon 472 bin 393 yurttaş gıda yardımı kapsamına alındı. Karnını ancak gıda yardımları ile doyurabilen kişi sayısı giderek artarken 10 TL’den satılan simidin de askıya çıkarıldığı öğrenildi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre Ankara’da, belediyenin gösterdiği alanda tezgahı bulunan esnaf, “Çorbada tuzumuz olsun” diyerek askıda simit uygulaması başlattı. Askıya bırakılan simit sayısı kaç olursa olsun, askıdan simit almak isteyen kimseyi geri çevirmediklerini anlatan simitçiler, “Öğrenciler yararlansın diye başlattık ancak zamanla koca koca insanların da geldiğini gördük. İnsanlar bir simit bile alamayacak duruma getirildi. Onlar isterken biz ise verirken utanıyoruz” diye konuştu.

“TALEP ÇOK FAZLA”

Ankara’nın kalbi niteliğindeki Kızılay’ın Meşrutiyet Caddesi’nde tezgahı bulunan bir simitçi, günde en az 100 kişinin askıda simit sorduğunu anlattı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği uygulamanın zamanla yaşı fark etmeksizin herkesin ilgisini çektiğini ifade eden simitçi, “Günde en fazla 35-40 simit askıya bırakılıyor. Talep ise bunun çok üzerinde. Hiçbir geleni geri çevirmiyor, kârımdan kısmak uğruna cebimden karşılıyorum” dedi.

“EMEKLİLİK YAŞINDAKİLER DE İSTİYOR”

Kendisinden askıda simit alan öğrencilerin büyük bölümünün günü bir simitle geçirdiğini anlatan bir başka simitçi ise şunları söyledi:

“İnsanlar o kadar muhtaç durumda ki kimse suiistimal etmiyor. Gerçekten ihtiyacı olanın istediğini görebiliyoruz. Emeklilik yaşındaki insanların gelip askıda simit sorduğu da oluyor. Utana sıkıla soruyorlar. Öğrenciler geliyor, üç kişiler. Bir simit alıyorlar, bölüşüyorlar. Uygulamadan sonra, bir simit onlardan iki simit bizden durumu oldu. Uygulamadan gerçekten ihtiyacı olanların faydalanması güzel ama bir yandan da ülkemizin geldiği kötü durumu gösteriyor.”

Reklam

Önceki Haberler

Şimşek’ten belediyelere uyarı: İstihdam bürosu olmuşsunuz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, AKP'nin Kızılcahamam kampında yaptığı sunumda partisi tarafından yönetilen belediyeleri…

3 Temmuz 2024 09:53

Kabine’de değişim iki bakanla sınırlı kalmayacak iddiası

Fahrettin Koca ile Mehmet Özhaseki’nin Sağlık Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan istifa…

3 Temmuz 2024 09:47

İmamoğlu’ndan Murat Kurum’un bakanlık görevine ilişkin ilk açıklama

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum…

3 Temmuz 2024 09:33

ENAG, Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. ENAG verilerine göre, Tüketici Fiyat…

3 Temmuz 2024 09:22

Türkiye, EURO 2024’te çeyrek finalde!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli…

3 Temmuz 2024 00:11

TKH İzmir İl Örgütü’nden Çiğli’de Sivas Katliamı eylemi: Ülkemizin geleceğinin bu gerici zihniyetin elinde yok edilmesine izin vermeyeceğiz!

Tekerek "2 Temmuz katliamı karşı devrim sürecinin en alçakça saldırılarından biridir! 2 Temmuz'da laiklik ve…

2 Temmuz 2024 22:56
Reklam