Eski AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu hakkında tutuklama kararı

Diyarbakır’da geçen yıl rüşvet soruşturmasında gözaltına alınıp, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan AKP'li eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. AKP'li Beyoğlu, geçtiğimiz hafta ikinci kez gözaltına alınıp serbest bırakıldı.

Eski AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu hakkında tutuklama kararı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında geçen yıl gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakılan, 1 hafta önce kendisi ile birlikte 15 şüphelinin taşınmazlarına ve aramalarda ele geçirilen yüklü miktarda döviz ile altına tedbiren el konulan eski AKP’li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile ilgili, bugün görülen ikinci duruşmada, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Bağlar Belediyesi’ne atanan AKP’li Hüseyin Beyoğlu’nun, 2020 yılı bütçe ödeneğini ilk 6 ayda bitirdiği ve borç yaptığına dair haberleri reddetmesinin ardından, Belediye Meclisi’nden 3 kez toplamda 160 milyon TL borçlanma yetkisi aldığına dair belgeler ortaya çıkmıştı.

 

İKİ KEZ YAKALANIP SERBEST BIRAKILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet soruşturması kapsamında geçen yıl gözaltına alın AKP’li eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Beyoğlu ile aralarında eski belediye çalışanlarının da olduğu 14 yakınının adreslerine geçen hafta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir kez daha operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 15 şüphelinin taşınmazlarında yapılan aramalarda ele geçirilen yüklü miktarda döviz ile altına tedbiren el konulurken Hüseyin Beyoğlu ve 14 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı.

Beyoğlu ile ilgili, ikinci duruşmada ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.