Reklam
Kategoriler: Gündem

EYT açıklamasından sonra Bilal Erdoğan’a kritik soru: Ne iş yaptın?

Reklam

Bilal Erdoğan, AKP’nin Kocaeli’ndeki “İnsan Hakları Eğitim Kampı”nda gençlerle yaptığı sohbette EYT konusuna da değindi.

‘BÜYÜK BİR FELAKETTİ EYT’

Bilal Erdoğan, “EYT’nin propagandasını yapanlar ne dedi? EYT çıksın, bir sürü insan emekli olacak, onların boşalttığı iş sahasına gençler girecek dediler. Oldu mu öyle bir şey? Kandırdılar gençleri. Şu an 42,43,45 yaşında emekli oluyorlar. Büyük bir felaketti EYT. Ben de hak kazandım bu arada karşı olmama rağmen” dedi.

NE İŞ YAPTI?

Gazeteci İsmail Saymaz, EYT’ye hak kazandığını söyleyen 43 yaşındaki Bilal Erdoğan için, “17-18 yaşında ne iş yapmış da sigortalı olmuş?” sorusunu sordu.

Saymaz, X hesabından şunları kaydetti:

“Bilal Erdoğan, EYT’den yararlandığını söylüyor. Bilal Bey, 23 Nisan 1981 doğumlu. EYT’den yararlanması için 9 Eylül 1999’dan önce sigortalı olması gerekir. 17-18 yaşında ne iş yapmış da sigortalı olmuş? Bildiğim kadar o tarihte öğrenciydi. Bilal Bey’in bu durumu açıklaması lazım.”

Erdoğan, EYT düzenlemesi için “Yapamayacağımız işleri asla söylemedik. Hatta emeklilikteki yaş uygulaması gibi aslında içimize sinmeyen birtakım hususları bile milletimizden gelen yoğun talepler karşısında hayata geçirmekten kaçınmadık” demişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de “Küçümsemeyin, geçen sene muhalefetin popülist iteklemesi ile seçim sürecinde EYT hayata geçirildi. Bu sene yıllık maliyeti 724 milyar TL. Milli gelirin yüzde 2’sine yakın bir rakamdan bahsediyoruz” ifadesini kullanmıştı.

Reklam

Önceki Haberler

Lübnan’da ikinci saldırı: Çok sayıda kablosuz iletişim cihazı daha patladı!

Lübnan'ın birçok şehrinde Hizbullah'ın kullandığı telsizleri hedef aldığı düşünülen patlamalar meydana geldi. El telsizlerinin patlamasıyla…

18 Eylül 2024 17:40

İşçiye polis şiddeti yargıya taşındı

Sendikalı olma hakkını kullandıkları için işten atılan ve 62 gündür işe geri iadeleri için mücadele…

18 Eylül 2024 17:35

Narin Güran’ın amcası Salim Güran ile AKP’li Galip Ensarioğlu aynı karede!

Diyarbakır'da 8 yaşında katledilen Narin Güran'ın katil zanlılarından Salim Güran ve AKP Diyarbakır Milletvekili Galip…

18 Eylül 2024 17:16

Erdoğan’dan Anayasa çıkışı: Bizim açımızdan bir tartışma yoktur

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan…

18 Eylül 2024 16:03

Bir ABD’li gözaltına alındı: Maduro’ya karşı suikast iddiası!

Venezuela'da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı suikast planı yaptığı iddiasıyla, bir ABD vatandaşı daha gözaltına…

18 Eylül 2024 15:51

Sağlık emekçilerinden eylem: Yılın 5 ayı gelir vergisine çalışmaktan yorulduk

Sağlık emekçileri, vergide adalet talebiyle başlattığı eylemlerin 28’inci haftasında İstanbul Şeyh Şamil Aile Sağlığı Merkezi…

18 Eylül 2024 15:42
Reklam