Reklam
Kategoriler: Gündem

Fen lisesinde şalvarlı ‘kandil’ etkinliği

Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı, yargı kararlarını yok sayarak dini vakıf ve cemaatlere verdiği ayrıcalıkları sürdürüyor. Okulların kapısı bu yapılara ardına kadar açılıyor.

Ordu’nun Ünye İlçesinde bulunan Ünye Fen Lisesi’nde 19 Eylül’de ‘Mevlit Kandili etkinliği’ adı altında bir konferans düzenledi.

Daha önce velilere ve öğrencilere haber verilmeyen etkinlik için okul idaresi tarafından dersteki öğretmenlere mesaj atılarak 3 sınıftaki öğrencilerin konferans salonuna inmeleri talimatı verildi.

Okul idaresi tarafından öğretmenlere yazılan mesajda, “Mevlit Kandili ve Peygamberimizin doğum haftası etkinlikleri kapsamında Diyanetin düzenlediği program Konferans salonumuzda 10.00’da başlayacaktır. 9E, 10A ve 11A sınıfları ders öğretmenleriyle birlikte Konferans salonuna gelmeleri rica olunur. Ayrıca müsait olan öğretmenlerimiz de programa katılabilirler” ifadelerine yer verildi.

Bir sınıftaki öğretmen sınav yaptığını söyleyerek etkinliğe katılmazken diğer 2 sınıfın öğrencileri belirtilen saatte konferans salonuna götürüldü.

VAİZ KONUŞMACI OLARAK KATILDI

Diyanet’in düzenlediği belirtilen programda ise Ünye Müftülüğü’nde çalışan Ekrem Efil isimli bir vaiz konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin düzenlendiğini öğrenen ve çocuklarının kendilerinden izin alınmadan konferans salonuna indirildiğini öğrenen bazı veliler okul müdürü Semra Gerçeker’i arayarak duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine Gerçeker, “Bu etkinlikte izin almadık ama bundan sonrakilerde alırız” yanıtını verdi.

Okul Müdürü Gerçeker’e bir velinin “Bu etkinlikten Ünye Milli Eğitim’in haberi var mı?” sorusuna ise “Herhangi bir yazışma gerçekleştirmedik” yanıtını verdiği öğrenildi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ‘HABERİM YOK’ DEDİ

Söz konusu etkinliğe ilişkin BirGün’e konuşan Ünye Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Benim bu etkinlikten haberim yok. Bir araştırıp size döneceğim” dedi ancak daha sonraki görüşmede soruları yanıtsız bıraktı.

Ünye Fen Lisesi Müdürü Semra Gerçeker ise etkinlikle ilgili bilgi vermek istemedi.

Okulun resmi sitesinde paylaşılıp daha sonra silinen paylaşım

DALGINLIĞINA GELMİŞ

BirGün’e konuşan Ünye Müftülüğü’ndeki bir şube müdürü ise etkinliğin Diyanet’in resmi yazışmaları doğrultusunda yapıldığını söyleyerek, “Vaizimiz Ekrem Efil, okula giderken şalvar ve takkeyle gitmiş. Sanırım orada bir dalgınlığı oldu ve takkeyi çıkarmayı unuttu” dedi.

OKUL İDARESİ ETKİNLİK HABERİNİ SİLDİ

Ünye Fen Lisesi’nin resmi sitesinde yayınlanan etkinlik bilgisi ve fotoğrafları ise Milli Eğitim Müdürü ve Ünye Fen Lisesi Müdürü ile yaptığımız görüşmenin hemen ardından sayfadan kaldırıldı.

Reklam

Önceki Haberler

‘Faiz haramdır’ diyen Halil Konakcı, teminat olarak yatırdığı paranın faizini istemiş!

"Faiz, tavizi olmayan tek haramdır" diyen Halil Konakcı, mahkemeye yaptığı başvuruda teminat olarak yatırdığı paranın…

20 Eylül 2024 18:20

İsrail ordusu, Filistinlilerin cesetlerinin çatıdan atılmasına ‘inceleme’ başlattı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da askerlerinin birden fazla Filistinli’nin cesedini çatıdan attığını gösteren görüntüler…

20 Eylül 2024 17:52

DİSK, İzmir’de sokağa çıktı: Çekin elinizi soframızdan

DİSK, İzmir'de ‘Gelirde adalet, vergide adalet’ talebiyle sokağa indi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu…

20 Eylül 2024 16:20

AKP Grup Başkanvekili Gül: Kurulduğu günden beri sessiz devrim yapan bir partiyiz

AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül katıldığı toplantıda partisinin "siyasal ve demokratik alandaki sessiz devrimlerine devam…

20 Eylül 2024 15:43

Diyarbakır Baro Başkanı Eren, Narin’in otopsi raporu hakkında açıklama

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Bağlar'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili İstanbul Adli Tıp…

20 Eylül 2024 15:34

Hizbullah, İsrail’e katyuşa ile saldırdı

Hizbullah, İsrail'in 7 farklı bölgesine katyuşa ile saldırı düzenledi. 150 füzeyle düzenlendiği bildirilen saldırıda ilk…

20 Eylül 2024 15:19
Reklam