Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Fernas direnişinde 53’üncü gün: Uzlaşma kararının arkasından liste oyunu çıktı

Reklam

Manisa’nın Soma ilçesinde AKP’li Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik’te ‘toplu ölüm’ riskine karşı işgüvenliği önlemlerinin alınmasını talep eden maden işçileri sendika üyesi olmaları gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. Bunun üzerine direnişe başlayan madenciler eylemlerinin 52’nci, açlık grevlerinin 3’üncü gününde (dün) açlık grevine ara verdiklerini duyurdu.

Fernas işçileri, kararın AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ve DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in AKP Milletvekili ve Fernas Madencilik’in patronu Ferhat Nasıroğlu’yla yaptığı görüşmenin ardından alındığını belirtti. Fernas işçilerinin dün yaptığı açıklamada, işçi heyetiyle Fernas yetkilileri arasında Soma’daki işletmede bir görüşme yapılmasına karar verildiği kaydedildi.

Ankara’dan Soma’ya dönen işçi heyeti, bugün (direnişin 53’üncü günende) saat 10.00’da yetkililerle görüşmek için maden ocağına gitti. Ancak görüşme için maden ocağının önünde bekleyen işçiler liste krizi ile karşılaştı.

FERNAS’TA LİSTE OYUNU

Odatv’de yer alan habere göre, DEM Parti’li TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in arabuluculuk yaptığı görüşmeler için ilk etepta direnişteki işçiler tarafından 5 kişilik bir heyet oluşturuldu. Beş kişinin isimlerinin bulunduğu liste Sırrı Süreyya Önder aracılığı ile Nasıroğlu’na iletildi. İlk etapta Soma’daki maden işletmesinde görüşülmesinde uzlaşıldı. Ancak sonrasında patron vekil Nasıroğlu, Önder aracılığı ile işçilere “görüşülebilecek 16 kişinin” listesi gönderdi. Bu listede ilk belirlenen beş kişiye yer verilmezken, direnişe katılan işçilerden yalnızca 2 isim yer aldı.

Bunun üzerine işçiler Nasıroğlu’nun listesindeki 2 işçiyi ilk belirledikleri 5 kişilik heyete dahil ederek 7 kişilik heyet listesini tekrar Nasıroğlu’na iletti. 7 kişilik işçi heyeti saat 10.00’dan bu yana işletme önünde beklerken, sürece ilişkin belirsizlik devam ediyor.

Fernas patronu Nasıroğlu’nun işveren yanlısı bir heyet oluşturarak görüşmeleri kendi lehine sonuçlandırmaya çalıştışı ifade ediliyor.

Reklam

Önceki Haberler

CHP’li Öztürkmen: Erdoğan 2025 yılında günde en az 2 bin 727 asgari ücret harcayacak

CHP'li Hasan Öztürkmen, Erdoğan'ın 2025 yılı bütçesi ile ilgili yaptığı açıklamada "Yıllık enflasyon beklentisinin iktidarın…

18 Ekim 2024 16:25

Erdoğan imzaladı: TSK’nın Lübnan’daki görev süresi uzatıldı

Türkiye'nin Lübnan'da konuşlu BM Geçici Görev Gücü'ne TSK unsurlarıyla verdiği desteğin süresinin 31 Ekim'den itibaren…

18 Ekim 2024 16:20

Bakanlıktan maden firması için hızlandırılmış “ÇED’e gerek yoktur” yazısı!

Ordu'nun Korgan Yaylalarında başlayan ve Perşembe Yaylası'nı da olumsuz etkileyecek olan maden arama sondaj çalışmaları,…

18 Ekim 2024 16:15

Bakan Memişoğlu’ndan ‘yeni doğan çetesi’ hakkında açıklama

"Yenidoğan çetesi" skandalına ilişkin konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "İnsanlıktan nasibini almamış kişiler bunlar. Gerçekten…

18 Ekim 2024 16:05

Yenidoğan çetesi lideri Fırat Sarı, YouTube programına bile katılmış!

İstanbul'da 12 bebeğin ölümüne neden olan çetenin lideri Dr. Fırat Sarı'nın 10 ay önce YouTube'da…

18 Ekim 2024 15:03

Laiklik Meclisi, ÇEDES etkinliğine öğrenci göndermeyen öğretmenlere verilen cezalar hakkında suç duyurusunda bulundu

Laiklik Meclisi, veli izin belgesi olmadan ÇEDES kapsamında düzenlenen etkinliğe öğrenci göndermeyen öğretmenlere ceza veren…

18 Ekim 2024 14:44
Reklam