Reklam
Kategoriler: Gündem

Fernas işçileri, TBMM’de AKP milletvekilleri ile görüştü: 3 talep iletildi

Reklam

Manisa’da Soma ilçesinde bulunan AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te sendikaştıkları için işten çıkarılan işçiler, Meclis’te AKP’li milletvekilleri ile görüşerek taleplerini iletti.

Soma’da bulunan Fernas Madencilik’te iş güvenliği ve düşük ücretlere karşı mücadele başlatan ve bu süreçte sendikaya üye oldukları için işten atılan işçiler, 25 Eylül’de Soma’dan başlattıkları yürüyüşlerini dün Ankara’da sonlandırdı.

Meclis’te dün CHP ve DEM Parti gruplarıyla görüşen işçiler bugün de AKP Elazığ Milletvekili Erol Keleş ve AKP Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ile görüştü. Yaklaşık iki saat süren görüşmede milletvekilleri, işçilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

GÖRÜŞME ‘OLUMLU’ GEÇTİ

Görüşmenin olumlu geçtiğini kaydeden işçiler, milletvekillerini bilgilendirdi ardından, üç temel taleplerini iletti. İşçiler taleplerini; “Koç Holding ile Fernas madencilik ortaklığındaki firmalar arasındaki işçi maaş farklarının kapatılması, işçi sağlığı güvenliği ve banka promosyonlarının verilmesi, Bağımsız Maden İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkartılan işçilerin geri alınması” olarak sıraladı.

40 GÜNDÜR NASIROĞLU’NA ULAŞILAMIYOR

AKP’li milletvekilleri, madencilerin taleplerini AKP grubuna aktaracaklarını belirtirken, Fernas madencilik şirketinin patronu ile şirket müdürünün arasındaki ‘iletişim sorunu’ nedeniyle olayın bu boyuta geldiğini kaydetti. AKP’liler, “işçilere gün içerisinde dönüş sağlayacaklarını” bildirdi.

Bunun üzerine işçiler de görüşme talebiyle Ferhat Nasıroğlu’nu aradıklarını kendisine 40 gündür ulaşamadıklarını hatırlattı.

Fernas işçileri, AKP’lilere talepleri karşılanıncaya kadar Ankara’dan gitmeyeceklerini bildirdi.

Reklam

Önceki Haberler

AKP sözcüsünden bölgesel savaş uyarısı

AKP Sözcüsü Çelik yaptığı açıklamada İsrail, diğer ülkeleri de savaşa çekmek istiyor dedi.

3 Ekim 2024 17:52

Lübnan Ordusu ilk kez İsrail’e karşılık verdi

Lübnan ordusu, ilk kez İsrail kuvvetlerine ateşle karşılık verdi. Lübnan devleti, Lübnan Hizbullahı ve İsrail…

3 Ekim 2024 17:32

KESK’ten TÜİK önünde eylem: İktidarın politikaları emekçilerin kabusu olmaya devam etmektedir

KESK'in TÜİK önünde yaptığı açıklamada "İktidarın sermaye yanlısı ve emekçi düşmanı bu politikaları, toplumun çoğunluğunu…

3 Ekim 2024 15:52

Cem Garipoğlu’nun mezarından kefen çıkmadı

Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Mezardan çıkarılan cesedin kalıntıları Adli Tıp Kurumu'na götürülürken,…

3 Ekim 2024 15:24

Frankfurt’ta planlanan Filistin’e destek gösterisi yasaklandı

Almanya'nın Frankfurt kentinde 7 Ekim'de yerel saatle 17.00-21.00'de "Özgür bir Filistin için – Zafer Adaletindir"…

3 Ekim 2024 14:46

Reuters anketi: Dolar/TL yıl sonu ne kadar olacak?

Reuters'ın düzenlediği dolar kuru anketinde, doların 12 ay içinde 41,25 lirayı geçeceği açıklanadı.

3 Ekim 2024 14:41
Reklam