Filistin'in ilk olimpiyat sporcusu İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de hayatını kaybetti

Filistin'in ilk olimpiyat sporcusu Majed Abu Maraheel'in böbrek yetmezliği sebebiyle Gazze'de hayatını kaybettiği öğrenildi.

Filistin'in ilk olimpiyat sporcusu İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ

Olimpiyat oyunlarına katılan ilk Filistinli sporcu Majed Abu Maraheel’in  Gazze’deki Nuseirat mülteci kampında, İsrail’in saldırıları sonrası yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle böbrek yetmezliğinden hayatını kaybettiği öğrenildi.

Henüz 61 yaşında hayata veda eden Majed Abu Maraheel, 1996 yılında Atlanta’da düzenlenen Olimpiyat Oyunlarında Filistinlileri temsil eden ve bayrak taşıyan ilk sporcu olmuştu.

Maraheel’in Olimpiyatlara katılmasından bu yana 20’den fazla Filistinli sporcu Olimpiyat müsabakalarında yarışmayı başardı.

“O BİR FİLİSTİN İKONUYDU”

Cenaze töreninden sonra kardeşi Paltoday  yaptığı açıklamada “O bir Filistin ikonuydu ve öyle de kalacak” dedi.

Yaşanan saldırılar sonrasında Maraheel’i Mısır’a tahliye etmeye çalıştıklarını ifade eden Paldotay, Refah sınır kapısının kapatılmasıyla durumunun daha da kötüleştiğini belirtti.

FİLİSTİNLİ SPORCULARA KOÇLUK YAPIYORDU

Olimpiyatlara katıldıktan sonra Abu Maraheel, uluslararası yarışmalarda ülkesinin varlığını tekrarlamak umuduyla diğer Filistinli koşuculara koçluk yapmaya başlamıştı. Pekin’deki 2008 Olimpiyat oyunlarında yarışan bir başka Gazzeli Nader el-Masri’ye de koçluk yapmaya devam etti.

 

Kaynak: Middle East Eye