Gazeteci Tolga Şardan: Selim Güran'ı Hüda- Par'lı avukatları ziyaret etti

Gazeteci Tolga Şardan, bugünkü köşe yazısında Narin Güran cinayeti soruşturmasında tutuklanan amca Salim Güran hakkında dikkat çekici bir iddia kaleme aldı. Şardan, tutuklanan amcayı cezaevinde Hüda-Par'lı avukatların ziyaret ettiğini belirtti.

Gazeteci Tolga Şardan: Selim Güran'ı Hüda- Par'lı avukatları ziyaret etti

T24 yazarı Tolga Şardan’ın bugünkü köşe yazısında Narin Güran cinayeti ile ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Selim Güran’ı ailenin ileri gelenlerinin Narin’in cesedinin bulunmadan önce ziyaret ettiğini ifade eden Şardan bu ziyarette Hüda-Par’lı avukatların da bulunduğunu ifade etti.

Yaşananlar sonrasında Narin’in cansız bedeninin Jandarma’nın daha önce arama yaptığı bölgede bulunması da tartışma konusu olduğunu ifade eden Tolga Şardan, Adli Tıp’taki otopsi süreciyle ilgili de bilgileri aktardı.

Tolga Şardan’ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Bir iddiaya göre; ailenin ileri gelenleri, Narin’in cesedi bulunmadan kısa süre önce cezaevinde tutuklu amca Salim Güran’ı ziyaret edip görüştü. Aynı iddiaya göre, görüşmede Hüda – Par’lı avukatlar da hazır bulundu.

Hâl böyle olunca, görüşmeden kısa süre sonra, Narin’in çuvala konulan cesedinin Jandarma’nın daha önce arama yaptığı ancak herhangi bir ipucu elde edilemediği belirtilen bölgede bulunması dikkat çekiciydi kuşkusuz.

Narin’in cenazesinin dere yatağında bulunmasından sonra başlatılan Adli Tıp’taki otopsi süreciyle ilgili yansıyan ilk bilgilere sıra geldi.

Bu aşamada önemli olan Narin’in yaşadıkları. Narin’in öldürüldükten sonra çuvalla saklandığı yerde kısa sürede cesedinin geçirdiği evrenin tespiti önemli.

Eğer Narin’in cesedi, adli tıpta bilindiği şekliyle 7 – 12 gün arasında gerçekleşen “aktif çürüme” aşamasını, ardından da 13 – 50 gün içinde oluşan ileri çürüme evresini su dışında geçirdiyse ve sonrasında suya bırakıldıysa hem doku kaybı hızlanır hem de uzuv kaybı yaşanması güçlü olasılık.