Reklam
Kategoriler: Gündem

Hakkari’de yerine kayyum atanan Sıddık Akkuş’un davası bugün

Reklam

Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınmasının ve yerine kayum atanmasına yönelik tepkiler sürerken, Akış hakkında 2014 yılında açılan davanın 61’inci duruşması bugün Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Gazete Duvar’dan Kadir Cesur’un aktardığına göre; iki gündür Adliye binası önündeki polis yoğunluğu bu sabah daha da artırıldı.

Adliyenin bulunduğu caddede çok sayıda zırhlı polis aracı konuşlandırıldı.

Sabah saatlerinde Adliye binasına gelenler içeri alınmadı. Hakkâri Belediye Eşbaşkan’ı Akış’ın karar duruşması için Hakkari Adliyesi’ne gelen avukatı Azad Özer, “Dosyanın avukatı olmama rağmen kolluk engeline takılıyorum ve içeri giremiyoruz. Yargılama nasıl yapılacak?” dedi.

AKIŞ, ADLİYEYE GETİRİLDİ

Artı Gerçek’in aktardığına göre; Mehmet Sıddık Akış duruşma için geniş güvenlik önlemleri altında adlliyeye getirildi. Avukatların verdiği bilgilere göre duruşma salonunda seyircileri için olan bölüm çevik kuvvet polisleri ile dolduruldu.

Duruşma başladı.

***

NE OLMUŞTU?

31 Mart’ta seçimlerinde yüzde 48.92 ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) Belediye Eş Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Sıddık Akış, 3 Haziran’da Van’da gözaltına alınmıştı.

Akış’ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklama ile Hakkari Belediyesi’ne Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik’in atandığını duyurmuştu.

Yaşanan gelişmelerin ardından Hakkari Valiliği il genelinde yürüyüş, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi gibi her türlü protestoları 10 gün süreyle yasaklamıştı.

İçişleri Bakanlığı, görevden almaya ilişkin Akış hakkında “terör örgütü üyeliği” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılmış bir davayı ve sürmekte olan bir soruşturmayı gerekçe göstermişti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, konuyla ilgili “Bu darbeci, kayyumcu ve yeminli Kürt düşmanı anlayışı ret ediyoruz. İrademizi asla kimseye yedirmeyiz” tepkisini göstermişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu özel gündemle toplanmış, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, partisinin Hakkari’de yaşanan gelişmelere ilişkin MYK kararlarını açıklamıştı.

DEM Parti, Akış’ın görevden alınıp yerine kayyum atanmasına karşı nöbet eylemlerine başlamıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına tepki göstererek, “Yaşananlar, henüz iki ay önce tecelli etmiş Hakkari halkının iradesini yok saymaktır. Kayyum görevlendirmesi geri çekilmelidir” demişti.

Reklam

Önceki Haberler

Hizbullah, Lübnan halkına İsrail saldırılarını püskürtme sözü verdi

İsrail ordusu Güney Lübnan'da kara operasyonu başlatırken Hizbullah yaptığı açıklamada İsrail'in "ortadan kaldırılması gereken 'kanserli…

7 Ekim 2024 11:57

Narin Güran’ın 14 kuzeni ile görüşüldü: Korku ve kaygı hakim

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri, Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın 18 yaş altı…

7 Ekim 2024 11:48

Emekçilerin yol masraflarında rekor artış

Eleman.net’in düzenlediği ankete göre çalışanların yüzde 39’u yol ücreti almıyor. Öte yandan anket katılımcılarının yüzde…

7 Ekim 2024 11:44

Bakan Işıkhan’ın aşçı yakını Almanya’ya ataşe atandı iddiası

Bakan Vedat Işıkhan'ın üniversiteden arkadaşının 'aşçı' olan damadı Batuhan Gül, Almanca bilmemesine rağmen Almanya'ya Çalışma…

7 Ekim 2024 10:43

Laiklik Meclisi’nden baro seçimlerinde aday olan avukatlara açık çağrı

Laiklik Meclisi'nden baro genel kurullarına yönelik yapılan açıklamada "aday olan avukatların karşı devrim sürecinin son…

7 Ekim 2024 10:22

TBMM’de İsrail gündemiyle kapalı oturum düzenlenecek

İsrail'in artan saldırganlığı sonrasında TBMM'de kapalı oturum düzenlenecek. Oturumda Bakanlar Fidan ve Güler, İsrail’in Gazze’ye,…

7 Ekim 2024 09:56
Reklam