Hedef gösterilmişti: Eğitim İş Bursa Şubesi ve Şube Başkanı Yeliz Toy'dan basın açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan Gemlik Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde teravih namazı bahane edilerek sohbet toplantısı gerçekleştirildi. Yaşanan olay üzerine suç duyurusunda bulunan ve yandaş gazeteler tarafından hedef gösterilen Eğitim İş Bursa Şubesi ve Şube Başkanı Yeliz Toy bugün bir basın açıklaması düzenledi.

Hedef gösterilmişti: Eğitim İş Bursa Şubesi ve Şube Başkanı Yeliz Toy'dan basın açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Gemlik Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde teravih namazı bahane edilerek sohbet toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleşen olay üzerine Eğitim İş Bursa Şubesi’nden açıklama yapılmış ve ardından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne işlem talebiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

Yaşanan gelişmeler üzerine yandaş gazeteler Yeni Şafak ve Yeni Akit Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy’u hedef gösterdi. Konuyla ilgili olarak Eğitim İş Bursa Şubesi 18.03.2024  Pazartesi (bugün) bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada “Toplumun kutsal değerlerini istismar etmeyi alışkanlık haline getiren yapılar, organize bir şekilde devreye girerek yaygaralarıyla suç bastırmaya, 28 Şubat demagojisiyle karanlık emellerini gizlemeye çalışmışlardır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

 

Okullarımızda Tarikat Çalışmalarına İzin Vermeyeceğiz!

 Değerli Basın Emekçilerimiz;

 Sizlerin de yakından takip ettiğiniz gibi, geçtiğimiz hafta Gemlik Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından teravih namazı bahanesiyle organize edilen sohbet toplantısı üzerine başlayan tartışmalar hem Bursa’da hem de ülke çapında keskin tartışmalara neden olmuştur.

Tartışmanın fitilini ateşleyen, Gemlik Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idaresi ile Din Kültürü Öğretmeni Ali Durmuş’un lise öğrencilerini teravih namazı bahanesiyle ikramların da olduğu sohbet toplantısına daveti olmuştur. Bu gelişmenin üzerine Gemlik İlçe Temsilciliğimiz konuyu bir açıklama ile gündeme getirmiş ardından da şubemiz tarafından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne idari işlem talebiyle bir şikâyet başvurusu yapılmıştır.

Devletin himayesindeki öğrencilerin Millî Eğitim Bakanlığı’nca okullarda uygulanması gereken eğitim programı dışına çıkılarak bir etkinliğe çağrılması, laik devlet ilkesi gereğince çocukların ibadetlerinin yalnızca ailelerin müdahale alanında olmasına rağmen, resmi prosedüre uygun aile onayı alınmadan gerçekleştirilen sohbet toplantısına teravih namazı bahanesiyle öğrencilerin toplanmaya çalışılması, Fetövari uygulamaların okullarımızda devam ettirildiğinin açık göstergesidir.

Çocuklarımızın tarikat ve cemaatlerin örgütlenme ağına düşürüldüğü bu ve benzeri etkinliklere bizler 15 Temmuz öncesinde de itiraz ederken, o gün bu sohbet toplantılarına itiraz edenleri din karşıtı ilan eden FETÖ iltisaklısı koro bugün yine bir araya gelmiş ve Şube Başkanımız Yeliz Toy üzerinden sendikamızı namaz karşıtı ilan etmeye çalışarak, açığa çıkan niyetlerini gizleme çabasına girişmişlerdir.

Sohbet toplantısı davetiyle cemaatlerin yöntemlerine benzer faaliyetleri yürütenler yakayı ele vermenin telaşıyla sendikamıza saldırmaktadırlar. Suçüstü yakalananlar, tarikat uygulamalarıyla çocuklarımızı ve gençlerimizi karanlık amaçlarına alet etmeye çalışan organize yapılardır.

Bu yapılara karşı itiraz ederek çocuklarımızı korumak, Eğitim-İş örgütü olarak bizlerin varlık sebebi sayılacak kadar önceliklerimiz arasındadır.

Bu organizasyonun başındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Durmuş, Gemlik’te daha önce görev yaptığı bir okulda 12 yaşındaki kız öğrencisine ailesinin mezhebinden dolayı aşağılayıcı nitelikte sözler söylediği, neredeyse bir inanç kesimine çocuk istismarı sayılabilecek türden ithamlarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılmış, görev yeri değiştirilmiş, ailenin yurt dışına çıkacağı için şikâyetten vazgeçmesi nedeniyle hakkındaki dava düşmüş fakat vicdanlarda aklanamamış bir kişidir.

Elbette ki böylesine şaibeli bir kişinin çocuklarımızı okul dışında bir etkinliğe çağırması Eğitim-İş’in tepkisini doğuracaktır. Ancak bu tepkimize karşılık toplumun kutsal değerlerini istismar etmeyi alışkanlık haline getiren yapılar, organize bir şekilde devreye girerek yaygaralarıyla suç bastırmaya, 28 Şubat demagojisiyle karanlık emellerini gizlemeye çalışmışlardır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Durmuş’u ve cemaat tarzı sohbet organizasyonunu sahiplenenler de en az kendisi kadar toplum vicdanında şaibeli kişi ve oluşumlardır. Bu organizasyonu ilk sahiplenenler Fetö’den kalma yöntemlerle Milli Eğitim Bakanlığında aktif görevlere yerleşmeye çalışan Cihannümacılar olmuştur. Bu yapının üyelerinden bazılarının Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde milyonlarca liralık inşaat-emlak yolsuzluğu iddialarında adı geçen kişiler olması, cemaat ağlarını genişleterek oluşturdukları düzeni toplumun inanç değerlerinin arkasına gizlediklerini de ortaya koymaktadır.  Geçmişte Fetö elebaşısına methiyeler dizen bir genel başkanın idaresindeki Eğitim Bir-Sen’in sohbet toplantısına taraf olması da bu yapıların hala şaibeli konumda olduklarını ortaya koymaktadır.

Sendikamızın gündeme getirdiği bu skandala karşı psikolojik savaşı ise düne kadar fetö borsası kurduğu iddiasıyla gündeme gelen Yeni Akit Gazetesi ve Fetö’nün Ergenekon, Balyoz kumpaslarında propaganda aygıtı görevi gören Yenişafak gibi gazetelerin linç kampanyasıyla yürütmesi açıkça göstermiştir ki Eğitim-İş Bursa Şubesi ve Şube Başkanı Yeliz Toy adeta “taşı gediğine koymuş” ve bu karanlık organizasyonu suçüstü yakalamıştır.

Sendikamızı, Şube Başkanımız Yeliz TOY’u ve Gemlik İlçe Başkanımız Erol Akbaş’ı suçüstü yakalanmanın telaşıyla hedef haline getirerek linç kampanyası düzenleyen bu “sözde gazeteler” hakkında bugün itibariyle savcılığa suç duyurusunda bulunarak yasal haklarımızı kullanıyoruz.

Sendika avukatlarımız aracılığıyla bugün itibariyle Yeni Akit, Yeni Şafak, Haksöz Haber ve Mirat Haber adlı yayın organları hakkında savcılığa şikayet başvurumuz yapılmıştır.

Ancak buradan Cumhuriyet Savcılarını da sesleniyoruz. Namaz bahanesiyle Fetövari sohbet toplantıları düzenleyenleri ve onları korumaya çalışan yapıları dikkatle takip ederek fetö benzeri suç şebekelerinin hortlamasını önlemek öncelikle Cumhuriyet Savcılarının görevidir, bu sorumluluklarını hatırlatıyor ve Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz.

Özkan Rona

Şube Sekreteri