İşçilerin haklarını elinden alan patrona bakanlık soruşturma başlattı

Kocaeli’de işçisinin yemeğini ve servisini kesmesiyle gündeme gelen Tezcan Galvaniz fabrikasında patron, bir işçinin elindeki kağıtları suratına fırlattı. Patronun işçiye hakaret de ettiği ileri sürülürken, yaşananlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

İşçilerin haklarını elinden alan patrona bakanlık soruşturma başlattı

Kocaeli’nde uzun yıllardır üretim yapan Tezcan Galvaniz fabrikasında, işçiler sözleşmede yer alan maddeye dayanarak kışlık kıyafet talep etti. Ancak iddiaya göre, fabrikanın patronu talebe karşılık işçilerin yemeğini ve servisini kesti. Fabrikanın müdürü ise işçilere, “Patronun dediği olacak, gidin lokantada yiyin” açıklamasını yaptı.

SERVİS HAKLARI DA ELLERİNDEN ALINDI

Servis hakları da ellerinden alınan işçilere belediye yetişti. Otobüsün geçmediği bölgeden işçilerin ulaşımı, belediye tarafından sağlanan araçlarla karşılandı. Fabrikada yaşanan bu skandalın ardından, iddiaya göre patron Sadettin Tezcan, bir işçisine çağrıldığı konu nedeniyle hakaretler savurdu. İşçinin eline vuran Tezcan, kağıtları önce yere ardından işçinin suratına attı. Bu anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Geçen günlerde yaşanan olaylarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, fabrikaya müfettiş gönderdi ve soruşturma başlatıldığı öğrenildi.