İşçiye hakkını vermemek için bi̇nbi̇r bahane sponsorluk şahane

Bünyesinde çalışan sendikalı işçileri haklarını vermemek için işten çıkartan Lezita, İzmir kulübü Göztepe'nin basketbol takımıyla sponsorluk anlaşması imzaladı. Anlaşma sonrası açıklama yapan işçiler, taraftarlara "Tüm Göztepe camiasına, Göztepe taraftarlarına sesleniyoruz: Bu işçi düşmanı firmanın sponsorluğundan razı mısınız?” cümleleriyle seslendi.

İşçiye hakkını vermemek için bi̇nbi̇r bahane sponsorluk şahane

HABER MERKEZİ

İzmir Kemalpaşa’da faaliyet gösteren Abalıoğlu Grup’a ait Lezita’da, Öz Gıda-İş sendikasına üye olan ancak işverenin toplu sözleşme masasına oturmaması nedeniyle greve çıkan işçilerin direnişi 7 Mart’tan beri devam ediyor. İşçilerin taleplerine yanıt vermeyen patronlar, sendikal örgütlenme yapan işçileri işten atarak, Hindistan’dan işçi getirerek ,işçilerin direnişini kırmaya çalışan patronlar. Göztepe Spor Kulübü Basketbol şubesi ile sponsorluk anlaşması yaptı.

Lezita’yla sponsorluk anlaşması imzalayan Göztepe Kulübüne tepki gösteren İşçiler, direnişe ilişkin paylaşımlar yaptıkları sosyal medyadaki “Lezita Grevi” hesaplarından Göztepe taraftarına seslendi:

“Değerli İzmir halkı, Göztepeli kardeşler, takımınızın sponsoru işçi düşmanı bir firma oldu. Bölge halkını sendikalı olduğu için işten atıp Hindistan’dan işçi getiren bir firma. Jandarmayı işçilerin üzerine saldırtan bir firma. Hiçbir özürleri yok, PR çalışmasına başlamışlar.

Tüm Göztepe camiasına, Göztepe taraftarlarına sesleniyoruz: Bu işçi düşmanı firmanın sponsorluğundan razı mısınız?”