İspanya: İsrail'e silah satışı yapmayacağız

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, New York'taki Birleşmiş Milletler binasında düzenlediği basın toplantısında, İsrail'e silah ambargosu uygulayıp uygulamayacaklarını açıkladı.

İspanya: İsrail'e silah satışı yapmayacağız

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, New York’taki Birleşmiş Milletler binasında düzenlediği basın toplantısında, İsrail’e silah ambargosu uygulayıp uygulamayacaklarını kamuoyuyla paylaştı. Albares, İsrail’e son altı aydır yeni silah satış lisansı verilmediğini ifade ederek, bu durumun devam etmesi halinde İsrail’e silah satışı yapmayacaklarını açıkladı.

Albares, İspanya’nın İsrail’e yönelik bu adımını, İsrail’in Filistinli mültecilere yönelik uyguladığı politikaların sona erdirilmesi çağrısıyla uyumlu bir şekilde attığını belirtti. İsrail’in Filistinli mültecilere yönelik tutumunu eleştiren Albares, İspanya’nın Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) 3,5 milyon avro finansman sağlayacağını açıkladı.

Bu adımın yanı sıra, Albares, İspanya’nın UNRWA’ya sağladığı finansmanın kısa vadede nasıl artırılabileceğine ilişkin de çalışmalar yapıldığını dile getirdi. İspanya’nın, İsrail’e silah satışı konusunda aldığı bu kararın, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik bir adım olduğunu vurguladı.