Reklam
Kategoriler: Gündem

İsrail basını: Güvenlik Kabinesi İran’a ‘güçlü karşılık’ verme kararı aldı

Reklam

İsrail Güvenlik Kabinesi’nin dünkü toplantısında, İran’ın füze saldırılarına, ABD ile koordine edildikten sonra “güçlü bir karşılık” verilmesi kararı alındığı öne sürüldü.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonundaki haberde, dün düzenlenen Güvenlik Kabinesi toplantısında İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırılarına verilecek karşılığın ele alındığı belirtildi.

Haberde, İran saldırısına ABD yönetimi ile koordine edildikten sonra “güçlü bir karşılık” verilmesi kararının alındığı iddia edildi. Haberde, İsrail’in İran’daki “stratejik bölgeleri” hedef almayı planladığı da öne sürüldü.

İRAN’IN İSRAİL’E FÜZE SALDIRILARI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün İran’ın “ulusal güvenliğini” hedef alan İsrail’e füze saldırısı düzenlendiğini bildirmişti.

Saldırının Hamas lideri İsmail Haniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık düzenlendiği belirtilmişti.

İran devlet televizyonu da İsrail’e yaklaşık 200 füze atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığını duyurmuştu.

Füzelerin fırlatılmasının ardından başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı görüntülü açıklamada, füze saldırısıyla İran’ın “büyük bir hata yaptığını ve bedelini ödeyeceğini” söylemişti.

Reklam

Önceki Haberler

Narin Güran soruşturması: Diyarbakır Barosu’nun ‘müşteki’ talebi kabul edildi

Diyarbakır Barosu'nun, Bağlar'ın Tavşantepe köyünde 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturmaya müşteki sıfatıyla yer…

3 Ekim 2024 13:43

Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’dan babasına mektup

Gezi Davası tutuklusu Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Kahraman, 5 yaşındaki kızlarının mektubunu paylaşarak, "Vera hayattaki…

3 Ekim 2024 13:38

Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş’e saldıran kişi tutuklandı

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetine ilişkin davada ailesine saldıran zanlı tutuklandı. Ankara…

3 Ekim 2024 13:32

CHP içinde Erdoğan’ı karşılama tartışması: Atatürk’e “ayyaş” diyen kişinin karşısında ayağa kalkıyorsunuz, kabul edilemez!

TBMM'nin yeni dönem açılış törenin CHP'li vekillerin Erdoğan'ı ayakta karşılaması parti içinde tartışmalara neden oldu.

3 Ekim 2024 13:27

Bakan Şimşek enflasyon için 2026’nın sonunu işaret etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonda kalıcı düşüş için gereken şartları oluşturduklarını savunarak, "Hedef…

3 Ekim 2024 12:58

İSİG Meclisi: Eylül ayında en az 152 işçi hayatını kaybetti

İSİG Meclisi'nin raporuna göre Eylül ayında en az 152, yılın ilk dokuz ayında en az…

3 Ekim 2024 12:39
Reklam