Reklam
Kategoriler: Emek PostasıGündem

Kadıköy Belediyesi işçileri grev kararını belediye binasına astı

Reklam

Kadıköy Belediyesi işçileri ve DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işveren Kadıköy Belediyesi iştirak şirketi KASDAŞ ve Sosyal Demokrat Kamu İş Verenleri Sendikası (SODEMSEN) ile dört aydır sürdürülen müzakerelerden sonuç alınamaması üzerine grev kararı aldı.

İşçiler, maaşlarına yapılan yetersiz zam tekliflerine tepki göstererek, taleplerinin karşılanmaması halinde 19 Kasım’da greve başlayacaklarını açıkladılar.

“KADIKÖY İŞÇİLERİ ARTIK GEÇİNEMİYOR”

İşçiler, yüksek enflasyon ve ağır vergi yükü altında ezildiklerini, aldıkları ücretlerin açlık sınırının altında kaldığını vurguluyorlar.

Açıklamada, açlık sınırının 21 bin TL, yoksulluk sınırının 71 bin TL’ye ulaştığı bir dönemde, Kadıköy Belediyesi’nde çalışan bir büro personelinin tüm ek haklarla birlikte sadece 24 bin TL, temizlik işçilerinin ise 32 bin TL kazandığına dikkat çekildi. İşçiler, bu ücretlerle Kadıköy’de yaşamanın imkânsız hale geldiğini belirterek, kirasını ödeyemeyen, öğle yemeğini dahi dışarıda yiyemeyen işçiler haline geldiklerini ifade ettiler.

“YEREL SEÇİM SÖZLERİ UNUTULDU”

Açıklamada, yerel seçim öncesinde belediye emekçilerinin ücretlerinin iyileştirileceğine dair verilen sözlerin tutulmadığı, seçim sonrası bu sözlerin unutulduğu vurgulandı. Kadıköy Belediyesi işçilerinin maaşlarının diğer belediyelerle kıyaslandığında en düşük seviyede kaldığına dikkat çekildi.

İşçiler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in asgari ücretin 30 bin TL olması gerektiğine dair yaptığı açıklamayı hatırlatarak, Kadıköy Belediyesi işçilerinin açlık sınırındaki ücretlerle geçinmeye çalıştığını dile getirdi. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçilere yüzde 19,30 zam teklif edilmesi büyük tepkiye neden oldu. İşçiler bu teklifin “vicdansızlık” olduğunu belirterek, krizin faturasını işçi sınıfının ödemeyeceğini vurguladılar.

“GREV KARARIMIZI BELEDİYE BİNASINA ASIYORUZ”

İşçiler, bu süreçte Kadıköy Belediyesi yönetimine son bir uyarı yaparak, taleplerinin karşılanmaması halinde 19 Kasım’da greve gideceklerini duyurdular. İnsanca yaşanabilecek bir ücret talebinde ısrar eden işçiler, işverenin işçi sınıfının geleceğini ipotek altına almaya çalıştığını öne sürdüler.

“DİĞER BELEDİYE İŞÇİLERİYLE EL ELE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Kadıköy işçileri, İstanbul’daki Kartal, Ataşehir, Maltepe, Beşiktaş ve Sarıyer belediyelerindeki işçilerle dayanışma içinde olacaklarını belirterek, bu mücadelenin bütün işçi sınıfının mücadelesi olduğunu ifade ettiler.

Reklam

Önceki Haberler

TBMM Başkanlığı’nın TUSAŞ saldırısına yönelik tezkeresi kabul edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nın TUSAŞ saldırısına yönelik tezkeresi kabul edildi.

24 Ekim 2024 19:40

BMGK’dan dikkat çeken ‘TUSAŞ’a saldırı’ kınaması

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını en şiddetli şekilde kınayarak, saldırının sorumluları,…

24 Ekim 2024 19:26

İspanya’da özel üniversitelere ‘yurt sağlama zorunluluğu’

İspanya'da sol koalisyon hükümeti, son yıllarda artan ev kiralarına karşı özel üniversitelere öğrencilerine kalacak yer…

24 Ekim 2024 18:41

DEM Parti’den ‘çözüm süreci’ açıklaması: Öcalan hazır, demokratik siyaset hazır

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, PKK lideri Abdullah Öcalan için yapılan çağrı ve 'çözüm süreci'…

24 Ekim 2024 18:31

Bahçeli’nin Öcalan çağrısını eleştiren MHP’li isim görevinden alındı

MHP TBMM Grup Danışmanı olarak görev yapan Oğuzhan Güngör, Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan çağrısını eleştirdiği…

24 Ekim 2024 18:27

Narin Güran soruşturması: Baba ve ağabey hakkında zorla getirilme kararı

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetinde, babası Arif Güran ve…

24 Ekim 2024 18:21
Reklam