Reklam
Kategoriler: İç Açı

Küçükçekmece’de bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var

Reklam

İstanbul Küçükçekmece’de 3 katlı bir bina çöktü. Bina enkazından 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralı çıkarıldığı bildirildi. 1 kişinin ise henüz göçük altında olduğu aktarıldı.

İstanbul Valiliği yapmış olduğu yeni açıklamada ”Çöken binada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştır. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılmış olup, enkazda kalan son kişiyi de kurtarma çalışmaları devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı’nın kesişim noktasındaki 3 katlı bir apartman henüz belirlenemeyen nedenle çöktü.

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Öte yandan, çöken bina park halindeki araçların üzerine yıkılırken, yoldan geçen belediye otobüsünde de hasar oluştu.

Bina çöktükten sonra ise bir kişinin kendi imkanlarıyla enkazdan çıktığı ve ekiplere içeride kalanlarla ilgili bilgi verdiği belirtildi.

Enkazdan 1 kişinin cansız bedeni çıkarıldı, 7 kişi ise yaralı olarak çıkarıldı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, ekiplerden bilgi aldı.

Olay esnasında orada bulunan görgü tanıklarından Erdal Karagöz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, durumun doğal gaz patlamasından yaşandığını zannettiğini ve geriye doğru koştuğunu söyledi.

Karagöz, çökme sırasında insanların çaresiz şekilde kaçmaya çalıştığını anlatarak, “Altında kalanlar vardı. Arabalar da vardı, arabalar hızlı şekilde ileriye doğru geldi, birbirlerine çarptılar. 4-5 tane araba kaldı altında. Facia bir şeydi. İnsanlar çaresizdi, herkes bir tarafa kaçtı. Evimiz yıkılan yerin karşısında. Çocuklar, akrabalar hepsi gelip yardıma koştu. Çok korkunç bir olaydı.” ifadesini kullandı.

Binanın eski olduğuna dikkati çeken Karagöz, “Yeni dönerci açılmıştı. Bir aileyi çıkarttılar. Ambulansla hastaneye götürdüler. Korkunç bir olaydı. Dışında olanlar da içinde olanlar da vardı. Pazar olduğu için biraz sakindi. Pazar olmasaydı burası saat 08.00’den 10.00’a kadar trafik oluyordu. Pazar olduğu için daha az hasarlı atlattık tehlikeyi.” değerlendirmesinde bulundu.

Binanın altında bir iş yeri olduğunu belirten Yiğit Ocak da olay anına ilişkin, “Ben siren seslerine uyandım. Hemen ne oldu diye geldim. İnşallah bir şey yoktur. Herkes şimdiden binasını kontrol ettirsin, en azından tedbir alalım.” diye konuştu.

Bu haber en son değiştirildi 2 Haziran 2024 11:48 11:48

Reklam

Önceki Haberler

Ayşe Ateş’ten ara karar sonrası ilk açıklama: Bu olayı FETÖ yaptı diyerek kapatmak istiyorlar

Sinan Ateş davasında ara karar açıklandı. Ayşe Ateş, "Sanıkların ve müdafilerin siyasi bir cinayeti, alacak…

5 Temmuz 2024 17:02

AKP’nin ‘kamuda tasarruf tedbirleri’ Meclis gündeminde

AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde…

5 Temmuz 2024 16:41

AKP’li Çelik’ten Demiral’a verilen cezaya dair ilk açıklama: Futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürmüştür

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin Avusturya ile oynadığı maçta 'bozkurt' işareti yaptığı gerekçesiyle Merih Demiral'a…

5 Temmuz 2024 15:59

İngiltere’de İşçi Partisi lideri Starmer resmen göreve başladı

İngiltere'de yapılan genel seçimden büyük zaferle ayrılan İşçi Partisi'nin lideri Keir Starmer, Kral Charles tarafından…

5 Temmuz 2024 15:53

SERBEST KÜRSÜ| Clara Zetkin: Kadın mücadelesinde bir fener

Zetkin, gönüllü sürgünü süresince dönemin önde gelen sosyalistleriyle tanışma ve yazdıklarını okuma imkanı buldu, bu…

5 Temmuz 2024 15:20

UEFA’dan Merih Demiral’a 2 maç ceza

Türkiye'nin Avusturya ile oynadığı maçta 'bozkurt' işareti yapan Merih Demiral'ın cezası belli oldu. UEFA, Demiral'ı…

5 Temmuz 2024 14:30
Reklam