Reklam
Kategoriler: Gündem

Kürtçe dersi veren dernek ve kitapevine operasyon: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Reklam

İçişleri Bakanlığı’nın, Diyarbakır’da çok dilli hizmet veren Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakım Evleri için müfettiş görevlendirmesinin ardından bu kez de Kürtçe dil dersi veren dernek ve kitapevine operasyon düzenlendi.

Diyarbakır’da Kürtçe dil dersi veren Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği ve bir kitabevine düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kürtçe dil dersi veren Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği ile bir kitabevine ve çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında dernek yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen gözaltındaki şüphelilerin sorgusu işlemleri sürüyor.

TAHAMMÜLSÜZLÜK SÜRÜYOR

Yerel seçimlerin ardında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) kazandığı Van, Diyarbakır, Mardin ve Batman gibi kentlerde Kürtçe uyarı yazıları yazılmıştı.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla söz konusu uyarı yazılarını sildirilmişti. Baız yerlerde ise kimliği belirsiz kişilerce yazıların üzeri boyandı.

Diyarbakır, Batman, Van ve Mardin’de Kürtçe trafik uyarılarının silinmesiyle ilgili 15 bölge barosu tarafından ortak açıklama yapıldı.

Bölge baroları yaptıkları açıklamada “Trafik kurallarını ve uyarılarını gösterir işaret ve yazıların Türkçe dışında başkaca dillerde yazılması önünde yasal bir engel bulunmamaktadır” dedi.

Son olarak ise İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı çok dilli hizmet veren Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakım Evleri için müfettiş görevlendirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, konuya ilişkin “Yeni açtığımız Kürtçe Zarokistan kreşleri hakkında da inceleme başlatıldı 2 müfettiş gönderildi. Bu dördüncü veya beşinci müfettişimiz. İki müfettiş görevlendirildi ve çalışmalarımız müfettişler tarafından an be an görüntüleniyor. Bizim gönlümüz rahat, içimiz ferah. Ne yaptığımızı biliyoruz, her şey şeffaflıkla ilerliyor. Ancak, bunun kafamızın üzerinde demokrasi kılıcı gibi dolaşıyor olmasından da son derece rahatsızız” ifadelerine yer verdi.

Reklam

Önceki Haberler

TKH: İşgalci İsrail tüm bölgeyi savaşa sürükleyecek bir vahşeti sürdürüyor

TKH tarafından yapılan açıklamada "Halkımızın Nasrallah’ın ölümüne sevinen Siyonist İslamcıları ve cihatçı teröristleri hep hatırlaması…

28 Eylül 2024 20:06

İsrail ordusu bir Hizbullah komutanının daha öldürüldüğünü duyurdu

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Yasin, kuzey sınırında ve İsrail topraklarının derinliklerinde sivil ve askeri…

28 Eylül 2024 20:01

Pezeşkiyan: Emrin New York’tan verildiği unutulmayacak

Pezeşkiyan, Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun bu terör saldırısının emrinin New…

28 Eylül 2024 19:46

Yemen’den İsrail’e füze saldırısı

Yemen'den İsrail'e yönelik bir füze saldırısı gerçekleşti ve özellikle Tel Aviv ile çevrede patlama sesleri…

28 Eylül 2024 19:35

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kur’an kursları medeniyetin temelini oluşturuyor

Erbaş, "Medreseler, Kur'an kursları medeniyetin temelini oluşturuyor. Medeniyetimizin temeli ilme, irfana, bilime, hikmete, bilgiye dayanmaktadır."…

28 Eylül 2024 16:36

Hizbullah doğruladı: Nasrallah, İsrail saldırısında öldürüldü

Lübnan Hizbullahı'ndan yapılan açıklamada da Nasrallah'ın İsrail saldırında öldürüldüğü doğrulandı. Hizbullah'tan yapılan açıklamada, "Liderimiz öldürüldü,…

28 Eylül 2024 15:10
Reklam