Kuryeye çarpıp kaçan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Türkiye'de: İfade verip adliyeden ayrıldı

Fatih’de motokurye Yunus Emre Göçer‘in ölümüne neden olan ve yurtdışına kaçan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Türkiye’ye geldi. İfade verip adliyeden ayrılan Mohamud hakkındaki yakalama kararı da kaldırıldı.

Kuryeye çarpıp kaçan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Türkiye'de: İfade verip adliyeden ayrıldı

İstanbul Fatih’te motokurye Yunus Emre Göçer’e arkadan çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 6 yıla kadar hapsi istenen Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud ara celseye getirilerek ifade verdikten sonra yakalaması kaldırıldı.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 16 Ocak Salı günü görülecek duruşma öncesinde hakkında yakalama kararı bulunan sanık Mohamud’un Türkiye’ye geldiği ve bugün duruşmaya çıkarıldığı öğrenildi. Duruşmada tercüman eşliğinde ifade veren Mohamud’un, eski savunmalarını tekrar ettiği öğrenildi.

YAKALAMASI KALDIRILDI, İFADE VERİP ADLİYEDEN AYRILDI

Mahkeme, ifadesi alınan Mohamud hakkındaki yakalama kararını geri aldı. Hakkındaki yurt dışı yasağı kaldırılan sanık Mohamud’un serbest bırakılmasına ve duruşmalardan vareste tutulmasına karar verildi. Duruşma sonrasında sanık Mohamud’un işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldığı öğrenildi.