Laiklik Meclisi: Gerici Uygulamaların Karşısında Durmaya Devam Edeceğiz!

Laiklik Meclisi, ÇEDES ası verilen proje kapsamında ilkokul çağındaki çocukların cami temizlemeye götürülmesi hakkında yaptığı suç duyurusuna işlem yapılmasına gerek yok diyen Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'na itirazda bulundu.

Laiklik Meclisi: Gerici Uygulamaların Karşısında Durmaya Devam Edeceğiz!

Laiklik Meclisi, ÇEDES projesi kapsamında öğrencileri cami temizlemeye götüren yetkililer hakkında verilen “İşlem Yapılmasına Yer Olmadığı’’ kararına itirazda bulundu.

Laiklik Meclisi’nden yapılan açıklamada “Gerici Uygulamaların Karşısında Durmaya Devam Edeceğiz” vurgusu yapıldı.

Gerici eğitim uygulamalarının yargı eliyle korunduğu belirtilen açıklamada bu tür uygulamaların yargıdan güç alarak yaygınlaştığı ifade edildi.

Laiklik Meclisi’nden yapılan açıklama şu şekilde: 

Laiklik Meclisi olarak, ÇEDES adı verilen gerici proje kapsamında Tekirdağ ve Batman’da ilkokul öğrencilerine cami temizliği yaptırılmasına ilişkin yapmış olduğumuz 09/11/2023 tarihli şikayetimiz hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen ‘’İşlem Yapılmasına Yer Olmadığı’’ kararına itirazda bulunduk.

Şikayet konumuz, ulusal basında da yer alan haberlere dayanmaktadır. Diyanet ve il milli eğitim müdürlükleri tarafından da ilkokul çocuklarına cami ve mezarlık temizletildiğine ilişkin görüntüler ‘’faaliyet’’ adı altında paylaşılmıştır. Dolayısıyla, suç işlendiği sabittir.

Şüphelilerin tespiti yapılmadan, ifadelerinin alınmadan dosya hakkında ‘’İşlem Yapılmasına Yer Olmadığı’’ kararı verilmesi, gerici eğitim uygulamalarının bir kez daha yargı eliyle korunması anlamına gelmektedir. Ülkenin her yerine yayılan gerici uygulamalar, yargı güvencesine sığınarak gün geçtikçe artmaktadır.

Laiklik Meclisi olarak, başta ÇEDES projesi olmak üzere her türlü gerici uygulamaya karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi ve gerekli hukuki yollara başvuracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

Çocuklarımızı gerici karanlığa teslim etmeyeceğiz.