Reklam
Kategoriler: Gündem

Laiklik Meclisi, tepki çeken etkinlik hakkında suç duyurusunda bulunacak

Reklam

Laiklik Meclisi, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen ÇEDES projesi kapsamında Ankara’da öğrenci ve veliler sabah namazına çağrılmasına ilişkin bir açıklama yayımladı. Bilindiği gibi Mamak İlçe Müftülüğü’nün 2 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesi moral ve motivasyonu artırmak gerekçesiyle camide düzenleyeceği “Ailecek Huzurda Kıyamdayız, Gençler İçin Duadayız” etkinliği okullara resmi yazıyla duyurulurken Mamak Millî Eğitim Şube Müdürü Ahmet Fevzi Özdemir, duyurunun “üst emir” niteliğinde olduğunu belirtmişti.

Laiklik Meclisi tarafından yapılan açıklamada “Laiklik Meclisi söz konusu talimatı hazırlayan, imzalayan ve uygulayan bütün görevliler hakkında gerekeni yapmak üzere Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırmakta ve suç duyurusunda bulunacağını ilan etmektedir.” denildi.

“Öğrenci ve velileri sınav öncesi duaya çağırmak bilim ve laiklik dışıdır! Kabul edilemez!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Okullarda çağın gereklerine uygun olarak laik ve bilimsel eğitim verilmesi gerekirken, öğretmenlerin, velilerin ve toplumun büyük bir kesiminin itirazlarına rağmen ÇEDES projesi adıyla yaygınlaşarak sürdürülen gerici uygulama, siyasi iktidarın “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adı altında yürürlüğe koyduğu “yeni müfredat”la eğitim programının temeli haline getirilmekte, gerici ve piyasacı ideolojik kuşatma güçlendirilmektedir.

2 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına günler kala Ankara, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Mamak İlçe Müftülüğü’nün 2 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesi moral ve motivasyonu artırmak gerekçesiyle camide düzenleyeceği “Ailecek Huzurda Kıyamdayız, Gençler İçin Duadayız” etkinliği okullara resmi yazıyla duyurulurken Mamak Millî Eğitim Şube Müdürü Ahmet Fevzi Özdemir, duyurunun “üst emir” niteliğinde olduğunu belirtti. adı altında öğrencilerin ve velilerin camide namaz kılınıp, dualar okunacak programa katılımını istediği resmi yazı Anayasa’ya da eğitim ilkelerine de aykırıdır ve ülkemizin karşı karşıya olduğu karanlığı bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “ÇEDES Yıl Sonu Kültür Şenlikleri” konu başlığı ve Şube Müdürü Ahmet Fevzi Özdemir imzasıyla tüm okullara gönderdiği resmi yazıda “Mamak Kaymakamlığı İlçe Müftülüğünün ÇEDES Yıl Sonu Kültür Şenlikleri kapsamında; 01.06.2024 Cumartesi günü LGS’ye girecek ögrencilere moral ve motivasyon açısından Merkez Camiinde Sabah Namazı Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Namaz, Tesbihat ve Dua ile ‘Ailecek Huzurda Kıyamdayız, Gençler İçin Duadayız’ programı gerçekleştirileceğine ilişkin ilgi yazı ekte gönderilmiş olup öğrenci ve velilerin teşvik edilmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.” şeklinde yer alan ifadeler siyasi iktidar ve onun oluşturduğu bürokrasi kadrolarının ülkeyi sürüklemeye çalıştığı karanlığın ifadesidir.

Açıktır ki, Ankara Mamak Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu hamlesi, Laiklik Meclisi’nin laiklik ihlalleri raporlarında da görüldüğü gibi, münferit değildir. Gelecek kuşakların yüzlerce yıl öncesinin karanlığına teslim edilmesi, toplumun ilerleme iradesinin ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. Karşı devrim hamlesine ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesine izin verilemez.

Laiklik Meclisi söz konusu talimatı hazırlayan, imzalayan ve uygulayan bütün görevliler hakkında gerekeni yapmak üzere Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırmakta ve suç duyurusunda bulunacağını ilan etmektedir.”

Reklam

Önceki Haberler

Türkiye, EURO 2024’te çeyrek finalde!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli…

3 Temmuz 2024 00:11

TKH İzmir İl Örgütü’nden Çiğli’de Sivas Katliamı eylemi: Ülkemizin geleceğinin bu gerici zihniyetin elinde yok edilmesine izin vermeyeceğiz!

Tekerek "2 Temmuz katliamı karşı devrim sürecinin en alçakça saldırılarından biridir! 2 Temmuz'da laiklik ve…

2 Temmuz 2024 22:56

Fransa Bisiklet Turu’nda 4. etabını Tadej Pogacar kazandı

Dünyanın en prestijli yol bisikleti yarışlarından Fransa Bisiklet Turu'nda 4. etabı BAE Emirates takımından Tadej…

2 Temmuz 2024 21:09

İstanbul’da öğrencileri yurttan kovdular!

İstanbul'da bulunan KYK yurdunda öğrenciler, yurda başka öğrencilerin yerleştireceği söylenerek gece yarısı yurttan çıkarıldı.

2 Temmuz 2024 21:02

Mardin’de iş cinayeti

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde beton pompasının kırılan kolunun altında kalan işçi yaşamını yitirdi.

2 Temmuz 2024 20:27

Çanakkale’de inşaattaki sıcak su kazanı patladı: 1 işçi hayatını kaybetti

Çanakkale' de bir inşaatta sıcak su kazanının patlaması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

2 Temmuz 2024 20:16
Reklam