Laiklik Meclisi'nden öğrenci ve velileri sınav öncesi duaya çağıranlar hakkında suç duyurusu

Laiklik Meclisi, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen LGS sınavı öncesinde öğrenci ve velileri dua ve namaz etkinliğine çağırmasıyla tepki çeken Ankara Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Laiklik Meclisi'nden öğrenci ve velileri sınav öncesi duaya çağıranlar hakkında suç duyurusu

Laiklik Meclisi, LGS sınavı öncesinde öğrenci ve velileri dua ve namaz etkinliğine çağıran Ankara Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Laiklik Meclisi’nden yapılan açıklamada “Öğrenci ve velileri sınav öncesi duaya çağırmak bilim ve laiklik dışıdır! Kabul edilemez! Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından LGS Sınavı öncesinde düzenlenen gerici programa ilişkin suç duyurusunda bulunduk” ifadeleri kullanıldı.

Laiklik Meclisi sözcülerinden Umut Kuruç yaptığı açıklamada”Siyasi iktidarın her alanda yürüttüğü gerici saldırılara karşı, Anayasa’yı ihlal eden laiklik karşıtı eylemlerine ve uygulamalarına karşı mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Umut Kuruç’un açıklaması şu şekilde:

“Mücadelemizi ortaklaştırarak sürdürüyoruz. Siyasi iktidarın her alanda yürüttüğü gerici saldırılara karşı, Anayasa’yı ihlal eden laiklik karşıtı eylemlerine ve uygulamalarına karşı mücadele ediyoruz. Bugün burada Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2 Haziran’da Liselere Giriş Sınavı öncesinde okullara gönderdiği yazı ile ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere toplandık.”