Lavrov: Bu karar Berlin için aşağılayıcıdır

Sergey Lavrov, Almanya'nın ABD'nin uzun menzilli füzelerine ev sahipliği yapma kararının Berlin için aşağılayıcı olduğunu söyledi.

Lavrov: Bu karar Berlin için aşağılayıcıdır

Birleşmiş Milletler, Güvenlik Konseyi Toplantısında konuşan Rusya dışişleri bakanı Lavrov. ABD’nin Tomahawk seyir füzeleri ve uzun menzilli silahlarını Almanya’da konumlandırma kararının Berlin için aşağılayıcı olduğunu belirtti.

Lavrov, sözlerine “bugün, hükümeti ABD’nin Alman topraklarına orta menzilli füzeler yerleştirme kararına sorgusuz sualsiz itaat eden Almanya’nın bir kez daha aşağılandığını görüyoruz” dedi.

Lavrov, Avrupa’daki krizin çözümüne, Rusya’ya yönelik Batı’dan gelen tehditlerin ortadan kaldırılmasına yönelik somut adımların eşlik etmesi gerektiğine de dikkat çekerek, “Avrupa’da ortaya çıkan krizin temel nedenlerini bir an önce ortadan kaldırmak gerekiyor. Siyasi ve diplomatik çözüme, Rusya’ya yönelik Avrupa-Atlantik yönünden gelen tehditlerin ortadan kaldırılmasına yönelik somut adımlar eşlik etmelidir” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’da sürdürülebilir bir barışın tesis edilmesi için gerekli koşulların ana hatlarını çizdiğini hatırlatan Lavrov, Ukrayna krizinin aşılmasına ilgi gösteren herkesi ulusal azınlıklar sorununu dikkate almaya çağırdığı konuşmasını, “Ukrayna’daki krizin aşılmasına samimi ilgi gösteren ve önerilerinde ulusal azınlıkların haklarına ilişkin temel sorunu dikkate alan herkese çağrıda bulunuyoruz. İstisnasız olarak herkese” diye sürdürdü.