Reklam
Kategoriler: Dış AçıGündem

Maduro: Venezuela’da karşı devrimci darbe yapılmaya çalışılıyor

Reklam

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE), 28 Temmuz’daki devlet başkanı seçimini kazanan Nicolas Maduro’ya mazbatasını takdim etti.

Başkent Karakas’taki CNE merkezinde düzenlenen törene, Maduro’nun yanı sıra uluslararası gözlemciler ve askeri komuta kademesi katıldı.

Seçimden zaferle ayrılan Maduro’ya mazbatası CNE Başkanı Elvis Amoroso tarafından takdim edildi.

Maduro konuşmasında, faşizmi ve onun şeytanlarını bir kez daha yenilgiye uğrattıklarını belirterek, “Venezuela’da faşist ve karşı devrimci bir darbe yapılmaya çalışılıyor. Aşırı sağ ve ABD tarafından yönetilen gruplar var, aynı senaryoyu uyguluyorlar çünkü biz bu filmi daha önce görmüştük” diye konuştu.

Venezuela’ya yönelik planlanan hiçbir saldırıya tolerans göstermeyeceklerini vurgulayan Maduro, “Venezuela’da bu kez anayasaya ve hukuka saygı gösterilecek. Ne nefret ne faşizm ne yalan ne de manipülasyona izin verilecek” dedi.

Maduro, kendisine yönelik geçen mayıs ayından bu yana 5 suikast girişiminin planlandığını ve bunların bertaraf edildiğini bildirdi.

Uluslararası gözlemcilere de teşekkür eden Maduro, Venezuela’nın demokrasiye ve hukuka daima önem verdiğini söyledi.

MUHALET LİDERİ MACHADO: SEÇİMİ BİZ KAZANDIK

Venezuela’da muhalefet lideri Maria Corina Machado, ellerindeki tutanaklara göre devlet başkanı seçimini yüzde 73 ile kendilerinin kazandığını iddia etti.

Başkent Caracas’taki parti merkezinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Machado, Ulusal Seçim Konseyinin (CNE) duyurduğu seçim sonuçlarının doğru olmadığını savundu.

Machado, Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez’in seçimleri kazandığını öne sürerek, “Oyların yüzde 73,20’sini aldık ve bu sonuçlar adayımız Gonzalez’in kazandığını gösteriyor. Fark çok büyüktü ve Venezuela’nın tüm eyaletlerinde ezici fark attık” ifadesini kullandı.

Ellerindeki tutanaklara göre, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun 2 milyon 729 bin 256 oy aldığı iddiasında bulunan Machado, kendi adayları Gonzalez’in ise 6 milyon 275 bin 182 oy aldığını savundu.

PROTESTOLARDA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Venezuela’da devlet başkanı seçiminin sonuçlarını protesto edenlerle güvenlik güçleri arasında çıkan olaylarda 1 kişi hayatını kaybetti.

Ulusal basında çıkan haberde, Yaracuy eyaletinde, seçim sonuçlarını protesto etmek isteyen eylemciler, güvenlik güçleriyle çatıştı.

Çıkan olaylarda, 1 kişi silahla vurularak yaşamını yitirdi, 46 gösterici gözaltına alındı.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, olaylarda 23 askerin yaralandığını bildirdi.

Reklam

Önceki Haberler

Depremde 48 yurttaşın öldüğü Serdarbey Apartmanı davası ertelendi

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihli depremlerde yıkılan ve 43 yurttaşın öldüğü Serdarbey Apartmanı'na ilişkin dava sürüyor.…

19 Eylül 2024 16:07

Kızılay’ın verdiği altın madalyada altın oranı sıfır çıktı

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Kızılay'ın yardımseverlere verdiği "altın madalya beratı”ndaki altın oranının binde sıfır…

19 Eylül 2024 15:23

Hizbullah açıkladı: Telsiz patlamalarında 25 mensubumuz öldü

Lübnan Hizbullahı, telsiz patlamalarının ardından 25 mensubunun öldüğünü açıkladı. İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim…

19 Eylül 2024 15:10

DİSK’ten AKP’ye enflasyon tepkisi

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, AKP iktidarının ekonomi politikalarını eleştirerek; "'Enflasyonun nedeni ücretler' dediler, yıl…

19 Eylül 2024 12:13

Reşit Kibar için Hopa’da başlatılan ‘yaşam nöbeti’ devam ediyor

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Çifteköprü mevkiinde yaşam alanları savunurken öldürülen Reşit Kibar için Cankurtaran bölgesinde…

19 Eylül 2024 12:06

Narin Güran soruşturmasında son durum ne?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye ilişkin "Esad ile görüşmeye…

19 Eylül 2024 11:59
Reklam