Marmara Üniversitesi'nde öğrenciler yurttan atılıyor

Marmara Üniversitesinde yer alan kız yurtlarında kalan öğrencilere tadilat gerekçesiyle final sınavları bitmeden 19 Temmuz’da yurttan ayrılmaları gerektiği söylendi.

Marmara Üniversitesi'nde öğrenciler yurttan atılıyor

Marmara Üniversitesinde yer alan kız yurtlarında kalan öğrencilere 19 Temmuz’da yurttan ayrılmaları gerektiği söylendi. Yaz döneminde yurdun onarıma gireceğini ifade eden yönetim öğrencilerin sorularını yanıtsız bırakıyor. Nöbetçi yurdun açıklanmadığı tabloya öğrenciler tepkili. Final sınavları esnasında yapılan açıklamalarda staj yapan, sınavları olan ve çalışan öğrencilerin barınma sorunuyla karşı karşıya kalabileceği ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü uzun süredir aşama aşama Maltepe’deki eski Kenan Evren Kışlası Arazisi üzerine kurulan Recep Tayyip Erdoğan Yerleşkesi’ne taşınıyordu. Bu süreçte fakültelerin yetersizlikleri, yemekhane sorunları, ulaşım sorunları gibi birçok sebepten öğrenciler mağdur edilmişti. Önümüzdeki dönem birkaç fakültenin daha taşınması planlanırken dayanıksız olduğu belirlenen kız yurtlarının da bakıma alınacağı ifade edilmişti. Bu bakım esnasında öğrencilerin barınma sorunu yaşamayacağını ifade eden yurt ve okul yönetimi son günlerde soruları yanıtsız bırakıyor.

Yurt sistemine giren öğrenciler “geçici ayrılık” yerine tek seçenek olarak “kesin çıkış” butonu ile karşılaştı. Bunun üzerine sorumlular ile görüşen öğrenciler, yönetimin öğrencileri geçiştirdiğini ifade ediyor.

Yurt öğrencileri ve öğrenci toplulukları net bir açıklama beklediklerini, barınma ve eğitim haklarını savunacaklarını ifade ediyor. Okul içerisindeki kulüpler ve Marmara Dayanışması açıklama gerçekleştirip taleplerini belirtti.