Mehmet Esatoğlu'nun 55. sanat yılı kutlanıyor

Tiyatrocu Mehmet Esatoğlu'nun 55. sanat yılı vesilesiyle Avcılar'da etkinlik düzenleniyor.

Mehmet Esatoğlu'nun 55. sanat yılı kutlanıyor

Yazar, yönetmen ve oyuncu Mehmet Esatoğlu’nun 55. sanat yılı için 25 Ocak 2024 tarihinde Avcılar’da bir etkinlik düzenleniyor.

Avcılar Belediyesi ve Sanat Meclisi’nin ortak düzenlediği etkinlikte oyun, müzik ve dans gösterileri yer alacak.

1969 yılında Sean O’ Casey’in “Sağlık Yurdu” oyunuyla sahneye çıkan Esatoğlu, bir süre Fatih Halkevi bünyesinde tiyatro çalışmaları yaptı. 1974 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Zeynep Oral’ın “Adsız Oyun”unda rol alan sanatçı, ilk reji denemesini 1977’de Gogol’ün “Ölü Canlar” oyunuyla yaptı. 1985 yılında İstanbul Sahnesi’nin kurucuları arasında yer alan sanatçı, bu toplulukla yurt içi ve yurt dışında turneler yaptı. 1989 yılında yazdığı “Şarkımız Güney’e Dair” oyunu Almanya, Hollanda ve İsviçre’de sahnelendi.

1999 yılında Tiyatro Simurg ile çalışmalar yapmaya  başlayan Esatoğlu, bu toplulukta 25 yıl boyunca çeşitli oyunlar sergiledi. “Sarper Özsan’la Yüzyıl İçinde Yolculuk” “Hababam Rıfat Debabam Ilgaz”, “Eşekler Adasında İnsanlık Aranıyor”, “Sözcükler Can Yücel’i Özler”, “Nâzım Ormanında Gündüz Gece”, “Nerede Bu Adalet”, “Horoz Reis”, “Burgazadalı Sait Faik” gibi bir dolu oyunlar sergileyen Esatoğlu, 2005 yılında da Yaşar Kemal’in “Ara’nın Anadolu Destanı” metnini oyunlaştırarak Küba’da sahneledi.

Mehmet Esatoğlu 55 yıl boyunca çocuklar ve gençlerle tiyatro eğitimi yaptı, sokaklarda, köylerde ülkenin ve dünyanın çeşitli yerlerinde oyunlar sergiledi. Onlarca sanat toplantısına bildiriler sundu.

25 Ocak 2024 Perşembe akşamı Avcılar Barış Manço Sahnesi’nde gerçekleşecek “55. Sanat Yılı” etkinliğinde Suat Kaya, Erdal Bayrakoğlu, Ayla Yılmaz, Yalçın Dönmez gibi onlarca sanatçı yer alacak. Etkinliğin başlama saati 19.30.