Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Elektrik ve doğalgaza zam sinyali

Merkez Bankası Başkanı Karahan, seçim sonrası yapılacak zamların enflasyona etkisiyle ilgili soru üzerine "Elektrik ve doğalgazda düzenleme yapılması bekleniyor" dedi.

Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Elektrik ve doğalgaza zam sinyali

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan seçim sonrası yapılması beklenen zamların enflasyona etkisine ilişkin soru üzerine elektrik ve doğalgazda zam yapılacağı sinyalini verdi.

Karahan bu yılın ilk Enflasyon Raporu’nun sunumunun ardından Başkan Yardımcıları Hatice Karahan ve Osman Cevdet Akçay ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Seçim sonrası yapılması beklenen zamların enflasyona etkisine ilişkin soru üzerine Karahan, enflasyon tahminlerini yaparken birçok kalemde yaşanabilecek zamlar için projeksiyonda bulunduklarını söyledi.

“DÜZENLEME YAPILMASI BEKLENİYOR”

Burada öne çıkan faktörün enerji fiyatları olacağını bildiren Karahan, şu ifadeleri kullandı:

“Elektrik ve doğalgazda düzenleme yapılması bekleniyor. Bu çerçevede biz, patikamızı oluştururken OVP’yi kullandık. OVP, bu sene oldukça bağlayıcı bir program. Hükümetin her kanalında sahiplenilen bir program. Orada yapılan belli varsayımlar var. Biz, onların gerçekleşeceğini düşünüyoruz ve tahminlerimizi yaparken de bu fiyatlarda bir miktar güncelleme olacağını öngördük ve bunları tahminlerimize yansıttık.”