Reklam
Kategoriler: Gündem

Mersin’de öğrenciler ayaklanmıştı: KYK yurdunda cinsel saldırı iddiasına ilişkin Vali’den açıklama

Reklam

Mersin’deki Müfide İlhan Kız KYK Yurdu’nun önünde iki kadına tecavüz girişiminde bulunulduğu iddiası üzerine dün gece çok sayıda öğrenci protesto gösterisi düzenlerken, Valilik’ten yalanlama geldi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yurtta kalan kız öğrencinin cinsel saldırıya uğradığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Pehlivan Valilik’te yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu’na gidiş güzergahındaki iki kadın öğrenciye bir araçtaki iki erkek tarafından uygunsuz ve rahatsız edici sözler söylendiği iddiasıyla 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar geldiğini belirtti.

İhbar üzerine emniyet birimleri ve yurtta görevli ekiplerin hızla hareket edip olay yerine intikal ettiğini dile getiren Pehlivan, “Öğrencilerle birebir yapılan görüşmelerde, sosyal medya mecralarında iddia edildiği gibi herhangi bir mağduriyet veya şikayet konusu bildirilmemiştir. Sosyal medya paylaşımlarından etkilenerek yurdun dışında toplanan öğrencilerimiz, iddiaların asılsız olduğunun anlaşılması üzerine kaldıkları yurtlarına dönmüştür” ifadelerini kullandı.

‘SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA İNCELEME BAŞLATILDI’

Konuyla ilgili adli ve idari tahkikatın sürdüğünü anlatan Pehlivan, ‘yanıltıcı’ sosyal medya paylaşımlarının da incelendiğini açıkladı:

“Mersin KYK Kız Yurdu’nda bir kız öğrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldırıya uğradığı yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğu anlaşılmış olup bu tür sosyal medya paylaşımları yapan hesaplarla ilgili olarak ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçu kapsamında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatılmıştır. Bu kapsamda, asılsız haber yaptığı ve yaydığı tespit edilen sosyal medya hesapları hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır.”

“Yurtlarımızda barınan bütün öğrencilerimiz, ailelerinin bizlere emanetidir” diyen Pehlivan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimizin huzuru ve güvenliği birinci derecede önceliğimizdir. Bu konuda her türlü tedbir alınmış durumdadır ve tavizsiz şekilde uygulanmaktadır. Öğrencilerimizi ve halkımızı tedirgin edecek, huzurunu bozacak provokatif haberlere itibar edilmemelidir.”

***

NE OLMUŞTU?

Söz konusu yurdun önünde iki kadına tecavüz girişiminde bulunulduğu iddiası, öğrencileri harekete geçirmişti.

Yüzlerce öğrenci dün gece yurt önünde “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” ve “Susma, sustukça sıra sana gelecek” gibi sloganlar atmıştı.

Okulun WhatsApp grubunda paylaşılan bir mesajda da konuya ilişkin şu ifadeler yer almıştı: “Arkadaşlar, Müfide İlhan’dan iki kadın arkadaşımıza tecavüz girişiminde bulundu bir erkek. Hem de yurdun önünde. Tacizi, tecavüzü engellemesi gerekenler, bizi engellemeye çalışıyorlar. Herkesi dışarıya çağırıyoruz. Polisler bizim güvenliğimizi sağlayacağını; yurt yönetimi artık erkeklerin elini kolunu sallayarak yurda giremeyeceğini söylüyor. Bunların asla olmadığını biliyoruz. Hepinizi dışarı çağırıyoruz.”

Reklam

Önceki Haberler

Torun Center, Şişli Belediyesi tarafından mühürlendi

İnşaatında 10 işçinin asansör düşmesi sonucu can verdiği İstanbul Mecidiyeköy’deki Torun Center, projeye aykırı yapılaşma…

18 Ekim 2024 18:25

‘Yenidoğan çetesi’ skandalı: Yurttaşlardan adı geçen özel hastanelere şikayet yağmış

Bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve…

18 Ekim 2024 17:42

CHP’li Öztürkmen: Erdoğan 2025 yılında günde en az 2 bin 727 asgari ücret harcayacak

CHP'li Hasan Öztürkmen, Erdoğan'ın 2025 yılı bütçesi ile ilgili yaptığı açıklamada "Yıllık enflasyon beklentisinin iktidarın…

18 Ekim 2024 16:25

Erdoğan imzaladı: TSK’nın Lübnan’daki görev süresi uzatıldı

Türkiye'nin Lübnan'da konuşlu BM Geçici Görev Gücü'ne TSK unsurlarıyla verdiği desteğin süresinin 31 Ekim'den itibaren…

18 Ekim 2024 16:20

Bakanlıktan maden firması için hızlandırılmış “ÇED’e gerek yoktur” yazısı!

Ordu'nun Korgan Yaylalarında başlayan ve Perşembe Yaylası'nı da olumsuz etkileyecek olan maden arama sondaj çalışmaları,…

18 Ekim 2024 16:15

Bakan Memişoğlu’ndan ‘yeni doğan çetesi’ hakkında açıklama

"Yenidoğan çetesi" skandalına ilişkin konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "İnsanlıktan nasibini almamış kişiler bunlar. Gerçekten…

18 Ekim 2024 16:05
Reklam