MHP'li vekilin dolandırıcılıktan yargılanan avukatı 143 habere erişim engeli getirtti

MHP'li vekil Levent Uysal, dolandırıcılıktan yargılanan avukatı Ferhat Pamuk aracılığıyla, adının geçtiği toplam 143 haber ve sosyal medya paylaşımını erişime engelletti.

MHP'li vekilin dolandırıcılıktan yargılanan avukatı 143 habere erişim engeli getirtti

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, adının geçtiği toplam 143 haber ve sosyal medya paylaşımını erişime engelletti.

Nişantaşı Üniversitesi’nin sahibi ve Nişantaşı Eğitim Vakfı’nın kurucusu olan MHP’li Uysal, avukatı Ferhat Pamuk aracılığıyla 19 Şubat’ta İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu. Mahkeme aynı gün Uysal’ın “Kişilik haklarının ihlal edildiğine” karar vererek 143 haber ve sosyal medya paylaşımının erişime engellenmesine ve yayından çıkartılmasına karar verdi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre kararı aldıran Uysal’ın avukatı Ferhat Pamuk’un “Nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik” gibi farklı suçlamalarla yargılandığı birçok davası var.

Hatta Pamuk yargılandığı ve nitelikli dolandırıcılıkla suçlandığı bir dava nedeniyle 2020 tutuklanarak cezaevine gönderilmiş bir süre sonra da serbest bırakılmıştı.

Pamuk, birçok suçtan yargılandığı ve bir dönem de tutuklandığını doğrulayarak “Kendisine iftira atıldığını” öne sürdü.

Öte yandan erişime engellenen haberler arasında Yurtsever’in “MHP’li isim kamu bankası adına sahte belge düzenledi iddiası: Meclise girince yargılanmaktan kurtuldu” haberi de var.