Mussolini'nin torunu partisi "daha sağda" olduğu için istifa etti

İtalyan faşist diktatör Benito Mussolini'nin torunu Rachele Mussolini, bazı konularda farklı görüşlere sahip olduğu için Başbakan Meloni'nin aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri Partisi'nden (FdI) ayrıldığı bildirildi.

Mussolini'nin torunu partisi

La Repubblica gazetesinin haberine göre, 2021’de Roma Belediyesi seçimlerinde FdI’den belediye meclis üyeliğine seçilen Rachele Mussolini, kürtaj ve ülkede zorunlu eğitimi tamamlayan göçmen çocukların vatandaşlık alması (ius-scholae) gibi bazı haklar konusunda farklı hassasiyetleri olduğunu, buna göre FdI’nin daha sağda bulunduğunu öne sürerek, partisinden ayrıldı.

Mussolini’nin torunu, söz konusu konuları daha destekleyici ve liberal bir konumda bulunan; FdI’nin iktidar ortağı, geçen yıl ölen Silvio Berlusconi’nin merkez sağ partisi Forza Italia’ya (FI) geçti.

Rachele Mussolini’nin FI’ye geçişi, partinin lideri Antonio Tajani’nin “ius scholae” vatandaşlık reformunu desteklediğini açıklaması ve sağcı koalisyon ortakları FdI ve Lig ile fikir ayrılığı yaşadığı döneme denk geldi.