Reklam
Kategoriler: Gündem

Narin Güran cinayetinde ilk itiraf

Reklam

Diyabakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve 19 gündür aranan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasına ilişkin gelişmeler sürüyor.

Sabah’ta yer alan habere göre, Narin’in ölümüne ilişkin gözaltına alınan bir kişi itirafta bulundu.

İsmi verilmeyen kişinin, “Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm” dediği belirtildi.

Ayrıca Narin’in bedeninin çeşitli bölgelerinden 91 numune alındığı, kemik parçalarının da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildiği ifade edildi.

Öte yandan Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve dün Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Narin Güran’ın cenazesinin bugün saat 11.30 sıralarında Tavşantepe Mahallesi’nde defnedildi.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran’ın amcası S.G, 2 Eylül’de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, dün, kaybolan Narin Güran’ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

Zorluoğlu, “İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran’ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturma kapsamında, aralarında Narin Güran’ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası S.G’nin eşinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

Reklam

Önceki Haberler

Depremde 48 yurttaşın öldüğü Serdarbey Apartmanı davası ertelendi

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihli depremlerde yıkılan ve 43 yurttaşın öldüğü Serdarbey Apartmanı'na ilişkin dava sürüyor.…

19 Eylül 2024 16:07

Kızılay’ın verdiği altın madalyada altın oranı sıfır çıktı

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Kızılay'ın yardımseverlere verdiği "altın madalya beratı”ndaki altın oranının binde sıfır…

19 Eylül 2024 15:23

Hizbullah açıkladı: Telsiz patlamalarında 25 mensubumuz öldü

Lübnan Hizbullahı, telsiz patlamalarının ardından 25 mensubunun öldüğünü açıkladı. İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim…

19 Eylül 2024 15:10

DİSK’ten AKP’ye enflasyon tepkisi

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, AKP iktidarının ekonomi politikalarını eleştirerek; "'Enflasyonun nedeni ücretler' dediler, yıl…

19 Eylül 2024 12:13

Reşit Kibar için Hopa’da başlatılan ‘yaşam nöbeti’ devam ediyor

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Çifteköprü mevkiinde yaşam alanları savunurken öldürülen Reşit Kibar için Cankurtaran bölgesinde…

19 Eylül 2024 12:06

Narin Güran soruşturmasında son durum ne?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye ilişkin "Esad ile görüşmeye…

19 Eylül 2024 11:59
Reklam