Nasrallah: İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı

Nasrallah açıklamasında "İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı. Çok sayıda Lübnanlı sivili şehit etti. Misillemeyi geciktirmek cezanın parçası. Operasyona Erbain günü adını verdik. Lübnan'daki sivilleri koruyoruz. Hedef askeri olacaktır." dedi.

Nasrallah: İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Al-Manar TV’de canlı yayında yaptığı açıklamada, 30 Temmuz’da Beyrut’ta üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’e düzenlenen suikasta karşı Hizbullah’ın gerçekleştireceği topyekun misilleme saldırısının Gazze Şeridi’ndeki ateşkes görüşmelerinin sona ermemesi için ertelendiğini vurgularken, “Hizbullah’ın Şükür’ün öldürülmesine tepkisi, Gazze’de ateşkes görüşmelerinin başarıya ulaşması için ertelendi” ifadelerini kullandı.

Nasrallah ikinci nedenin ise İsrail ve ABD’nin azami seferberliği olduğunu söylerken, “Ancak bir yanıt beklemek de düşmana verilen cezanın bir parçasıydı” diye ekledi.

Nasrallah açıklamasında şunları kaydetti: “İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı. Çok sayıda Lübnanlı sivili şehit etti. Misillemeyi geciktirmek cezanın parçası. Operasyona Erbain günü adını verdik. Lübnan’daki sivilleri koruyoruz. Hedef askeri olacaktır. Bu operasyonlarda iki silah kullanıldı. Askeri hedef Tel Aviv şehrine yakındı. Büyük hedefleri belirledik. İntikam almaktan vazgeçmedik, bu ilk aşamaydı. Drone’ların tamamı hazırdı. Bu bizim ilk kez o bölgeden droneları gönderdiğimiz saldırı oldu. Tüm fırlatma bölgeleri çalıştı. İsrail’e 340 roket fırlattık. Operasyonumuz başarıyla sonuçlandı. Onlar için istihbarat yenilgisiydi. Operasyonumuz planlandığı gibi sona ermiş oldu. Bu saldırının tekrarını gerçekleştireceğiz.”

Bu sabahki saldırıyla ilgili de konuşan Nasrallah, Lübnanlı Hizbullah hareketi tarafından düzenlenen saldırıda Tel Aviv’e bir buçuk kilometre mesafede bulunan İsrail askeri üssü Glilot’un hedef alındığını aktarırken, şunları kaydetti:

Misilleme saldırımızı planlarken sivil hedefleri ve sivilleri değil, Tel Aviv yakınlarında bulunan ve Şükrü’nün suikastıyla bağlantılı askeri hedefleri vurmaya karar verdik ve sonuç olarak Glilot üssünde karar kıldık.