ODTÜ öğrencileri Bahar Şenliği için mücadeleye devam ediyor

Kayyum adlandırması yapılan ODTÜ Rektörü Verşan Kök'e rağmen öğrenciler Bahar Şenliği için mücadeleye devam ediyor.

ODTÜ öğrencileri Bahar Şenliği için mücadeleye devam ediyor

Geleneksel ODTÜ Bahar Şenliği 2019 yılından bu yana çeşitli sebeplerle Rektör Verşan Kök tarafından ya iptal ediliyor ya da iptal edilmeye çalışılıyor.

2019’da maddi yetersizlik sebep gösterilerek yapılmak istenmeyen şenlik, yine öğrencilerin mücadelesiyle ve sanatçıların desteğiyle yapılabilmişti. Sonraki iki yılda ise pandemi sebebiyle yapılamayan şenlik 2022 baharında tekrar öğrencilerle buluşmuştu. 2023 yılında ise deprem gerekçe gösterilerek sonbahar şenliği için söz verilmesine karşın, sonbahar şenliği de yapılamadı.

Bu yıl da adı kayyuma çıkan rektörlüğün şenlikte Devrim sahnesi olmaması, şenlik gününün 2 güne düşürülmesi; yasakları, kısıtlamaları kabul etmeyen ODTÜ öğrencileri ve şenliği düzenleyen UGT’nin (Uluslararası Gençlik Topluluğu) görüşme taleplerinin kabul edilmemesi üzerine öğrenciler 18 Nisan’da eylem düzenlemişti.

Rektörlüğün ekolojik zarar ve kampüs güvenliği sorunlarını ortaya atarak şenlikte Devrim sahnesini kabul etmeyerek gün sayısını üç güne çıkarması sonucu öğrenciler 24 Nisan’da tekrar eyleme başladılar. Eylemin ilk gününde sabaha kadar rektörlük önünde eylemlerini sürdüren öğrenciler gün içinde de Rektörlüğün önünü terk etmeyerek rektörlük önünde sabahladı. 25 Nisan’da başlayan eylemde de öğrenciler yine Rektörlük önündeydi. Akşamüzeri saat 20.00’de 5. Yurt önüne toplanma çağrısı yapan ODTÜ öğrencileri sloganlar eşliğinde okulun Doğu Yurtları bölgesinde yürüyüş yaptı. Bu yürüyüş ile yurttaki arkadaşlarını davet eden öğrenciler, tekrar Rektörlüğün önüne gelerek süresiz olarak mini konserler, halaylar eşliğinde nöbet tutma kararı aldı.

Geçen yıllardaki şenliklerden de tecrübeli olan öğrenciler mücadele etmeden şenliği kazanamayacaklarının farkında olarak direnişlerini sürdürüyor.