Reklam
Kategoriler: Gündem

ODTÜ öğrencileri Bahar Şenliği için mücadeleye devam ediyor

Reklam

Geleneksel ODTÜ Bahar Şenliği 2019 yılından bu yana çeşitli sebeplerle Rektör Verşan Kök tarafından ya iptal ediliyor ya da iptal edilmeye çalışılıyor.

2019’da maddi yetersizlik sebep gösterilerek yapılmak istenmeyen şenlik, yine öğrencilerin mücadelesiyle ve sanatçıların desteğiyle yapılabilmişti. Sonraki iki yılda ise pandemi sebebiyle yapılamayan şenlik 2022 baharında tekrar öğrencilerle buluşmuştu. 2023 yılında ise deprem gerekçe gösterilerek sonbahar şenliği için söz verilmesine karşın, sonbahar şenliği de yapılamadı.

Bu yıl da adı kayyuma çıkan rektörlüğün şenlikte Devrim sahnesi olmaması, şenlik gününün 2 güne düşürülmesi; yasakları, kısıtlamaları kabul etmeyen ODTÜ öğrencileri ve şenliği düzenleyen UGT’nin (Uluslararası Gençlik Topluluğu) görüşme taleplerinin kabul edilmemesi üzerine öğrenciler 18 Nisan’da eylem düzenlemişti.

Rektörlüğün ekolojik zarar ve kampüs güvenliği sorunlarını ortaya atarak şenlikte Devrim sahnesini kabul etmeyerek gün sayısını üç güne çıkarması sonucu öğrenciler 24 Nisan’da tekrar eyleme başladılar. Eylemin ilk gününde sabaha kadar rektörlük önünde eylemlerini sürdüren öğrenciler gün içinde de Rektörlüğün önünü terk etmeyerek rektörlük önünde sabahladı. 25 Nisan’da başlayan eylemde de öğrenciler yine Rektörlük önündeydi. Akşamüzeri saat 20.00’de 5. Yurt önüne toplanma çağrısı yapan ODTÜ öğrencileri sloganlar eşliğinde okulun Doğu Yurtları bölgesinde yürüyüş yaptı. Bu yürüyüş ile yurttaki arkadaşlarını davet eden öğrenciler, tekrar Rektörlüğün önüne gelerek süresiz olarak mini konserler, halaylar eşliğinde nöbet tutma kararı aldı.

Geçen yıllardaki şenliklerden de tecrübeli olan öğrenciler mücadele etmeden şenliği kazanamayacaklarının farkında olarak direnişlerini sürdürüyor.

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam