Reklam
Kategoriler: Gündem

Ömer Çelik’ten ‘vergi paketi’ açıklaması: Bu tür spekülasyonlara itibar edilmemeli

Reklam

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyada ‘vergi paketi’ hakkında ortaya atılan iddiaların spekülasyon olduğunu belirtti.

Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası açıklamalarda bulundu.

Rojava’da ertelene yerel seçimlere ilişkin konuşan Çelik, “Suriye PKK’sı olan PYD unsurlarının seçim gerçekleştirme çabaları vardı. Hala çeşitli arayışlar olduğunu görüyoruz. Bunlara karşı sert tutumumuzu tekrar ifade etmek isterim” dedi.

Çelik, şöyle devam etti:

“Burada seçim faaliyeti PKK’nın güdümündeki seçim faaliyeti esasında teröristan kurulması anlamına gelir. Bu bir seçim de değildir zaten. Orada bir teröristan meydana getirmek için bir yöntemin istismar edilmesi demektir.

Bu aynı zamanda Suriye’nin milli güvenliğini tehdit edecek bir gelişmedir, buna aynı şekilde cevap verilecektir. BM Güvenlik Konseyi’nin kararına atıf yapılarak burada herhangi şekilde doğru, adil, şeffaf bir seçimin gerçekleşmeyeceği ifade edilmesi bizce doğrudur. Burnumuzun dibinde geçmişte yaşanan acıları yaşatacak gelişmelere müsaade etmemiz söz konusu olmayacaktır.

‘VERGİ REFORMU’ PAKETİ

Orta vadeli program kapsamında vergi adaletinin sağlanması için çeşitli konular görüşülüyor. Sosyal medya ya da başka yerlere sızan ‘şuraya, buraya vergi gelecek’ açıklamalar spekülatiftir.

Çalışmalar vergi adaletin sağlanması için yapılmaktadır. Son kararı siyasi irade verir. Herhangi şekilde resmi olarak açıklanmamış bu tür spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtmek isterim.

Vergide adalet hedeflenirken enflasyonist sonucun ortaya çıkmaması, üretim, istihdam, ihracat süreçlerinin etkilenmemesi büyük bir hassasiyetle değerlendirilecektir. Ekonomi yönetimimiz son derece net, şeffaf, Türkiye’deki sıkıntıları giderecek dünya tarafından kabul gören program uygulanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği yüksek seviyededir.

ŞİMŞEK-KARATEPE GÖRÜŞMESİ

Çelik,CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmesine ilişkin kendisine sorulan soruya şöyle yanıt verdi:

“Biz özgüvenli bir hükümete sahibiz. Dolayısıyla ekonomi konusunda uyguladığımız Orta Vadeli Programda bu çerçevede Türkiye’nin doğru kazanımlar ve dünyaya doğru mesajlar verilmesi için gereken sonuçları üretiyor. Bununla ilgili bilgi almak isteyenler olursa tabii ki bakanlarımız bilgiyi verirler. Bunlar hükümetin bildiği, bakanlığın zaten bildiği, üzerinde çalıştığı konular. Bir şey gündeme getiriliyor muhalefet tarafından. Gündemde olup yapılırsa ‘biz gündeme getirdik de yapıldı’ deniyor. Yapılmamışsa ‘biz söyledik yapılmadı’ deniyor. Bugünkü görüşmede değerli bakanımız Mehmet Şimşek, hükümet olarak hangi adımları attığımızı hangi sonuçlar ürettiğimizi, mukayeseli bir biçimde paylaşmış oldu. Onlar bir açıklama yapmışlar ‘Öneri getirdik kabul görmedi.”

YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI

Yurtdışı çıkış harcına yapılması beklenen zamma ilişkin kendisine sorulan soruyu cevaplaytan Çelik, “Konuşulan her şey taslak düzeyinde yazılır. Ama son karar verilinceye kadar bunların hiçbiri geçerli değil. Bazen şöyle de oluyor; bir sunum yapılır, taslak vardır. 10 tane alternatif vardır. Onlardan bir tanesi sızar, spekülasyon konusu olur. Burada esas amaç gelir dağılımındaki adaletsizliği giderecek düzenlemeler ve vergi adaleti. O toplantılar yapılıp, netice açıklanana kadar bunların hepsi spekülasyondan ibaret olduğunu ifade etmiş olayım” diye konuştu.

YUNANİSTAN-TÜRKİYE İLİŞKİSİ

Yunanistan ile devam eden görüşmelere değine Çelik, “Ege’deki gelişmeler, Yunanistan’la ilişkiler her zaman gündemimizde. Sorunlar devam etmekle birlikte sıcak gündem maddesi olarak işbirliği söz konusu. Aradaki diyalog süreci devam ediyor. Türk-Yunan işbirliği çerçevesinde bir ilke imza atıldı. AGİT’e ortak aday gösterilmesi söz konusu oldu. Bu ortak bir tutum olarak bildirildi. Bu da son zamanlarda gelişen diyaloğun neticesi olarak ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Reklam

Önceki Haberler

ABD Savunma Bakanı Austin, Beyrut saldırılarının ardından İsrail’e desteğini açıkladı

Açıklamada, "Austin, önceki gün Lübnan'daki olaylarla ilgili olarak Gallant ile iki kez görüştü. Bakan, İsrail'in…

28 Eylül 2024 21:21

TKH: İşgalci İsrail tüm bölgeyi savaşa sürükleyecek bir vahşeti sürdürüyor

TKH tarafından yapılan açıklamada "Halkımızın Nasrallah’ın ölümüne sevinen Siyonist İslamcıları ve cihatçı teröristleri hep hatırlaması…

28 Eylül 2024 20:06

İsrail ordusu bir Hizbullah komutanının daha öldürüldüğünü duyurdu

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Yasin, kuzey sınırında ve İsrail topraklarının derinliklerinde sivil ve askeri…

28 Eylül 2024 20:01

Pezeşkiyan: Emrin New York’tan verildiği unutulmayacak

Pezeşkiyan, Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun bu terör saldırısının emrinin New…

28 Eylül 2024 19:46

Yemen’den İsrail’e füze saldırısı

Yemen'den İsrail'e yönelik bir füze saldırısı gerçekleşti ve özellikle Tel Aviv ile çevrede patlama sesleri…

28 Eylül 2024 19:35

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kur’an kursları medeniyetin temelini oluşturuyor

Erbaş, "Medreseler, Kur'an kursları medeniyetin temelini oluşturuyor. Medeniyetimizin temeli ilme, irfana, bilime, hikmete, bilgiye dayanmaktadır."…

28 Eylül 2024 16:36
Reklam