ÖZEL HABER | AKP'li rektörden yeni yılın ilk usulsüzlüğü: İşçiler tazminatsız işten çıkarıldı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina ve Cebeci Hastanesi'nde ANTIP A.Ş. çalışanı 72 işçi şirket değişimiyle yeni yılda işsiz bırakıldı. Sürecin usulsüz bir ihaleyle başladığı ve işçilere son güne kadar haber verilmediği belirtildi. Yapılan basın açıklamasının ardından dün işçiler Rektörlükle görüştü.

ÖZEL HABER | AKP'li rektörden yeni yılın ilk usulsüzlüğü: İşçiler tazminatsız işten çıkarıldı

HABER MERKEZİ

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Cebeci Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ANTIP A.Ş. çalışanı 72 işçi şirket değişimiyle yeni yılda işsiz bırakıldı. Sürecin usulsüz bir ihaleyle başladığı ve işçilere son güne kadar haber verilmediği belirtildi. İşçiler 31 Aralık tarihinde İbn-i Sina Hastanesi’nde basın açıklaması yapmıştı. ANTIP işçileri dün Ankara Üniversitesi Genel Sekreteri Ömer Nadir Soylu’yla tazminat ödemeleri ve yeni şirkete işçi alımları hakkında görüştü.

ANTIP A.Ş. bünyesinde otopark, market, restoran ve kantin-kafeterya işletmelerinin başka bir şirkete devri sonucunda 72 işçi işten çıkarıldı. Sürecin usulsüz bir ihaleyle başladığı ve işçilere son güne kadar haber verilmediği belirtildi. İşçiler bu durum üzerine 29 Aralık Cuma günü yapılan basın açıklamasının ardından Rektörlük binasına doğru yürümüştü. Yılın son günü olan 31 Aralık günü ise işçiler İbn-i Sina Hastanesi’nde yaptıkları basın açıklamasında “Yeni yıla işsiz girmek istemiyoruz” vurgusu yapmıştı. ANTIP işçileri dün İbn-i Sina Hastanesi’nde Ankara Üniversitesi Genel Sekreteri Ömer Nadir Soylu’yla tazminat ödemeleri ve yeni şirkete işçi alımları hakkında görüştü.

EYT’Lİ 14 İŞÇİ İKİNCİ PLANDA

Yapılan görüşmede Soylu’nun Rektörlüğün tazminattan sorumlu olmadığını söylediği öğrenildi. Yeni işçi alımlarında işçilerin işe alınmaya çalışılacağını, EYT’li 14 işçinin işe alımlarının daha sonra değerlendirileceği öğrenildi.

İŞÇİLER BÜTÜN HAKLARINI ALANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEK

Bütün işçilerin işe dönmesi için yapılan görüşmede, işçilerin tekrar işe alınması konusunda uzlaşma sağlandığı öğrenildi. Önceliklerinin işlerine dönmesi olduğunu söyleyen işçiler tazminatları için görüşmelerin devam ettiğini, bütün haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

“TAZMİNAT HAKKIMIZ GASP EDİLMEKTE”

İşçiler 31 Aralık Pazar günü basın açıklaması yapmıştı. Basın açıklamasında “Yeni yıla işsiz girmek istemiyoruz” vurgusu yapılmıştı. Basın açıklamasını okuyan İşçi Derya Coşkun “tazminat haklarımız gasp ediliyor” dedi. Coşkun şunları söyledi:

“İşten çıkarılan 72 arkadaşımızın ailelerinde ciddi anlamada sağlık sorunu olan arkadaşlarımız var. Bir arkadaşımızın kızı Hacettepe Üniversitesi hastanesinde kanser tedavisi görmektedir, ilaçları çok pahalıdır. İçimizde Parkinson hastası olup çalışmak zorunda kalanlar var. 72 arkadaşımızla 2024’e işsiz giriyoruz. Arkadaşlarımızın hepsi de asgari ücretle çalışanlardır, tazminat haklarımız gasp edilmektedir. 2024’e işsiz olarak girmek istemiyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina ve Cebeci Hastanesi’nde Ankara Tıplılar Vakfının iktisadi işletmesi olan Antıp A.Ş.nin yerine hizmetlerin yeni bir şirkete ihale edilmesi gerekçesiyle  72 işçi yeni yıla girerken işsiz bırakılmıştı. İçiler 29 Aralık tarihinde “2024’e işsiz girmek istemiyoruz.” diyerek basın açıklaması yapmıştı. Sürecin usulsüz bir ihaleyle başladığı ve işçilere son güne kadar haber verilmediği belirtilirken Üniversite yönetimiyle görüşmek isteyen işçiler rektörlük binası önünde protestoya başlamıştı.