ÖZEL HABER | Okullarda gericilik hız kesmiyor: Zil sesi yerine ilahi çalıyorlar

Niğde Merkez'de bulunan 19 Mayıs Ortaokulu'nda zil sesi yerine ilahi çalındığı ortaya çıktı.

ÖZEL HABER | Okullarda gericilik hız kesmiyor: Zil sesi yerine ilahi çalıyorlar

AKP’nin eğitimde gerici politikaları dur durak bilmezken, bir gerici uygulama da Niğde’den geldi. Niğde’de bulunan 19 Mayıs Ortaokulu’nda teneffüs zili yerine ilahi çaldığı çaldığı ortaya çıktı.

Laiklik Meclisi tarafından kurulan ‘Laiklik İhlalleri İhbar Hattı’na gelen bilgiye göre, Niğde Merkez’de bulunan 19 Mayıs Ortaokulu’nda teneffüs zili yerine ilahi (salavat) çalındığı öğrenildi.

Yurtsever’in ulaştığı A.K ifade ettiğine göre uzun süredir bu uygulamanın devam ettiğini, Ramazan ayı boyunca da ‘Sordum Sarı Çiçeğe’ ilahisinin çalındığını ifade etti.

Bu ülkenin bir yurttaşı olarak bu durumdan rahatsız olduğunu belirten A.K bu durumdan herkesin rahatsız olduğunu ifade etti.

A.K’nin Yurtsever’e yaptığı açıklama şu şekilde: 

Niğde Merkez’de 19 Mayıs Ortaokulu’nda bizzat şahit olduğum bir olay halen aklımdan çıkmıyor, şaşkınlığımı üstümden atamıyorum.

Okula tesadüfen gittiğimde, teneffüs ziline denk geldim. Teneffüste müzik olarak ilahi (salavat) çalıyordu. Bu ülkenin bir yurttaşı olarak bu durumun Laiklik ve Anayasa ihlali olduğunu belirtmek isterim. Ramazan ayı boyunca da “Sordum Sarı Çiçeğe” adlı ilahinin çalındığını öğrendim. Bu günlerde halen durum devam etmekte .

Bu durumdan anladığım kadarıyla okuldaki herkes ; velilerimiz ve öğrencilerimiz gerçekten rahatsız. Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaşanmakta olan olaya acilen müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu ülkenin çocukları bizlere emanettir. Bizler çocuklarımızı hiçbir zaman sahipsiz bırakmayacağız…