Reklam
Kategoriler: Gündem

Özel, Türkevine sahip çıktı, ABD Büyükelçiliği için yapılan orman katliamı için ‘jest’ dedi

Reklam

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısı için gittiği New York’ta Türkevi’ni ziyaret etti.

Özel, Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu ve Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliğinin bulunduğu Türkevi’nden ayrılırken gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Özel, Türkevi binası hakkında “hepimiz için bir gurur kaynağı” ifadesini kullanarak, CHP olarak bundan sonra ABD’de yapacakları programları ve temasları Türkevi’nde gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

“TÜRKİYE RÜŞVET VERMEYE İHTİYAÇ DUYACAK BİR ÜLKE DEĞİL”

Özel, devamla New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında açılan ve Türk yetkililerinin de isminin geçtiği rüşvet soruşturması ile ilgili soruyan sorulara da yanıt verdi.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD’ye saldırıldığında önemli bir jest yaptı ve burada böyle bir bina yapılırken Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil, öyle bir acziyet içinde değil” ifadelerini kullanan Özel, şöyle devam etti: “Böyle bir şeye niyet etmek Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden kimseye yakışmaz.”

Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD’ye saldırıldığında önemli bir jest yaptı ve burada böyle bir bina yapılırken Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil, öyle bir acziyet içinde değil. Böyle bir şeye niyet etmek Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden kimseye yakışmaz. Ben bunları yakın yere koymam ama bu böylesi bir binanın hepimizin gurur duyduğu böyle bir binanın kazandırılması sürecinde jest gördüysek fazlasını Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçiliğine tahsis edilen o muhteşem alan için yapmışızdır. Bunun parayla pulla ölçülecek tarafı yok, güçlü müttefiklik ilişkileri bunu gerektirirdi zaten.”

ADAMS HAKKINDAKİ RÜŞVET SORUŞTURMASI

ABD’nin New York şehrinin Belediye Başkanı Eric Adams, hakkında hazırlanan iddianamede rüşvet ve yasa dışı kampanya finansmanı ile suçlanıyor.

Savcılık Ofisi’nin açıklamasında, bir Türk yetkilinin Eylül 2021’de Başkan Adams’a, New York İtfaiye Departmanı’na (FDNY) baskı yaparak yangın denetimi olmadan Türkevi’nin açılmasını kolaylaştırdığı belirtiliyor.

Reklam

Önceki Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kur’an kursları medeniyetin temelini oluşturuyor

Erbaş, "Medreseler, Kur'an kursları medeniyetin temelini oluşturuyor. Medeniyetimizin temeli ilme, irfana, bilime, hikmete, bilgiye dayanmaktadır."…

28 Eylül 2024 16:36

Hizbullah doğruladı: Nasrallah, İsrail saldırısında öldürüldü

Lübnan Hizbullahı'ndan yapılan açıklamada da Nasrallah'ın İsrail saldırında öldürüldüğü doğrulandı. Hizbullah'tan yapılan açıklamada, "Liderimiz öldürüldü,…

28 Eylül 2024 15:10

İşçiye hakkını vermemek için bi̇nbi̇r bahane sponsorluk şahane

Bünyesinde çalışan sendikalı işçileri haklarını vermemek için işten çıkartan Lezita, İzmir kulübü Göztepe'nin basketbol takımıyla…

27 Eylül 2024 22:32

Avukat Hareketi’nden İstanbul Barosu seçimlerine dair açıklama

Avukat Hareketi'nden yapılan açıklamada "Bu seçimlerin aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu'nun yapısını belirleyecek…

27 Eylül 2024 19:49

İsrailli şirket ve Azerbaycan Savunma Bakanlığı arasında dikkat çeken anlaşma

Azerbaycan resmi haber ajansı APA, haberi okuyucularına, "İsrail ve Azerbaycan arasında savunma sanayi alanındaki işbirliği…

27 Eylül 2024 17:37

SANA: İsrail, Suriye’de bir askeri noktaya saldırı düzenledi

Suriye resmi haber ajansı SANA, İsrail'in, Suriye'de Lübnan sınırında yer alan bir askeri noktaya saldırdığını…

27 Eylül 2024 17:18
Reklam