Reklam
Kategoriler: Gündem

Özgür Özel, Lübnan üzerinden Şam’a gideceğini açıkladı

Reklam

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KRT televizyonu canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP lideri Özel, Sinan Ateş cinayeti davasını yakından takip ettiğini belirterek, “Bir ülkenin başkentinde, sokak ortasında güpegündüz bir cinayet işleniyor. Naaş fiilen yerden kaldırılıyor, siyaseten kimse dokunamıyor, böyle bir şey yok. MHP’den bir tek taziye yok, cenazeye katılım yok. Katılanlar istifa ediyorlar ve tepki gösteriyorlar ‘Partimiz niye suskun?’ diye. 4 gündür orada bir tiyatro var. Özellikle siyasi bir iş olmadığını, adli bir vaka olduğunu, normal bir cinayet olduğunu, yanlışlıkla vurulduğunu söylemeye çalışıyorlar” diye konuştu.

“BEN ONLARI AKLANMAYA DAVET EDİYORUM”

Sinan Ateş’in, annesi ve eşine, kendisinin öldürülmesi için talimat verildiğini anlattığını söyleyen Özel, bunun iddianamede olmadığını belirterek, şunları kaydetti:
“Bu soruşturulmuyor, bununla ilgili bir şey yok. Azmettirenler arasında yok. Ben Ulvi Bey ve Semih Bey için ‘Siz bu cinayeti azmettirdiniz’ diyemem. Ama onlara şunu söylerim, ‘Dokunulmazlığınızın kaldırılmasını kendiniz talep edin bu dosya özelinde ve gidin aklanın.’ Ben onları aklanmaya davet ediyorum. Eğer böyle bir iddia varken, HTS kayıtlarında Ulvi Bey’le o gün iki kere mesajlaştığı çıkıyor. Bana sürekli hakaret edip tehdit ediyorlar. Ben onlara ‘Siz bu cinayetin azmettiricisisiniz’ demiyorum. Annesi ve eşi diyor, ‘Böyle bir şey söyledi Sinan.’ Ben onlara ‘Mahkemeye gelin ve aklanın, ispat edin olmadığını.’ diyorum. Bunu yapamazlarsa, bu yükün altında bir kere MHP kalır, Cumhur İttifakı kalır, Türkiye siyaseti kalır. ‘Dokunulmazlığımız kaldırılsın.’ dediklerinde ben yüzde 50 ikna olurum. ‘Demek ki korkacak bir şeyleri yok.’ derim.”

“ÇOK YAKIN BİR SÜREÇTE ŞAM ZİYARETİ OLACAK”

Özel, sığınmacılarla ilgili Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan randevu isteyip istemediği sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

“Bir mutabakatımız var, gün belirleyeceğiz. Çok yakın bir süreçte Şam ziyareti olacak. Aksilik çıkmazsa gideceğiz, görüşeceğiz. Türkiye ile Esad’ın masaya oturup, bu sorunu çözüp, Avrupa’dan da kaynağın bulunması için inanılmaz gayret sarf edeceğim. Temmuz ayı içinde görüşmenin gerçekleşmesini umut ediyoruz. Lübnan üzerinden gideceğiz.”

Reklam

Önceki Haberler

İran Dışişleri Bakanı’nın ziyareti sırasında Beyrut’a saldırı düzenlendi

İsrail ordusu, Dahiye Mahallesi'nde bir binayı hedef aldı. Beyrut'a düzenlenen İsrail hava saldırısı İran Dışişleri…

4 Ekim 2024 16:10

Santa Maria Kilisesi’ndeki saldırı: 43 sanık hakkında hapis talebi

Sarıyer'de bir kişinin hayatını kaybettiği Santa Maria Kilisesi'ne ilişkin saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından…

4 Ekim 2024 15:03

Berlin’de on binlerce kişi barış için yürüdü

Berlin’de on binlerce kişi, Ukrayna'ya silah sevkiyatına ve Almanya'ya ABD füzelerinin yerleştirilmesine karşı yürüdü. Gösteride…

4 Ekim 2024 14:59

DSÖ: Son 1 yılda Gazze’deki nüfusun yüzde 6’sından fazlası öldürüldü veya yaralandı

DSÖ, İsrail'in saldırıları altında bulunan Gazze'deki nüfusun yüzde 6'sından fazlasının yaralandığını veya öldürüldüğünü bildirdi. Acil…

4 Ekim 2024 14:15

Yandaş Cem Küçük AKP içindeki düşüşü açıkladı: En güçlü Erdoğancılar bile..

AKP'ye yakın yazar Cem Küçük, bugün bir seçim olması halinde Cumhur İttifakı'nın meclis çoğunluğunu kaybedeceğini…

4 Ekim 2024 14:12

Hafıza-i Beşer | Barışın Büyükelçisi Mahmut Dikerdem aramızdan ayrıldı

3 Ekim 1993’te aramızdan ayrılan antiemperyalist ve barışsever Büyükelçi Mahmut Dikerdem'i anıyoruz.

4 Ekim 2024 13:38
Reklam