Emperyalizmin iki vekili: İslamcılık ve Siyonizm

Emperyalizmin iki vekili: İslamcılık ve Siyonizm

16-10-2024 12:38

Ilımlısından, radikaline İslamcıların Siyonizme örtülü ya da doğrudan desteğine şahit olduğumuz şu süreçte biz de Pusula’mızı, emperyalizmin iki vekili İslamcılık ve Siyonizme ayırdık.

Siyonist İsrail rejimi Gazze’ye yönelik 7 Ekim 2023’te başlattığı savaşı bütün Ortadoğu’ya yaymak konusunda kararlı. Lübnan, İran, Suriye’ye yönelik saldırılarını da arttıran İsrail’in bu süreçte en büyük destekçisi ise İslamcı cenah. Ilımlısından, radikaline İslamcıların Siyonizme örtülü ya da doğrudan desteğine şahit olduğumuz şu süreçte biz de Pusula’mızı, emperyalizmin iki vekili İslamcılık ve Siyonizme ayırdık.

Zafer Aksel Çekiç imzasıyla yayımlanan “Elbise biçmek: İslamcılık, Siyonizm, emperyalizm” başlıklı ilk yazımız, İslamcılık ve Siyonizm arasındaki ilişkinin tarihsel bir değerlendirmesini yapıyor. “İslamofobi mi İslamohobi mi: Münih’te bir Cami, Mısır’da El Ezher, Riyad’da Rabıta” başlıklı ikinci yazımız ise Ali Ateş tarafından kaleme alınırken, İslamcılığın asıl misyonunu ortaya koyuyor. Üçüncü yazımız Hikmet Yaman imzasını taşırken, “Taliban, El kaide, Işid, Türkmenistan İslam Partisi: İpin ucu kimin elinde?” başlıklı yazımız radikal İslamcı örgütlerin kimler tarafından beslendiğini irdeliyor. Alev Doğan imzalı “Emperyalizmin Suriye müdahalesinin gösterdiği: Aynılar aynı tarafta” başlıklı son yazımız ise Suriye’deki cihatçı çetelerin İsrail ile işbirliğini ortaya koyuyor.

Herkese iyi okumalar…