Şırnak'ta öğrenciler zorla AKP mitingine götürüldü

AKP İl Teşkilatı, Erdoğan’ın bugün katılacağı miting için dün okul müdürlerine talimat göndererek öğrencilerin miting alanına taşınmasını istedi.

Şırnak'ta öğrenciler zorla AKP mitingine götürüldü

Şırnak’ta ortaokul ve lise öğrencileri dersten çıkarılarak AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı 31 Mart yerel seçim mitingine götürüldü.

Talimatta öğrencilerin sivil kıyafetleriyle okula gelmesi özellikle vurgulandı. Bugün Adliye Meydanı’nda düzenlenecek miting öncesi okul müdürleri, öğrencileri zorla dersten çıkardı. Bu duruma tepki gösterip katılmak istemeyen öğrenciler hakkında ise tutanak tutuldu. Öğrencilerin büyük bir bölümünün miting alanına götürülmesiyle sınıflar boş kaldı.

Mezapotamya Ajansı’nın haberine göre, okul bahçesinde sıraya sokulan öğrenciler, daha sonra servis araçların bindirilip polis gözetiminde miting alanına taşındı. Erdoğan’ın geçeceği yol güzergahına konumlandırılan öğrencilerden ellerine verilen bayrakları sallamaları istendi.

BÖLÜNMEZ HOLDİNG İŞÇİLERİ MİTİNG ALANINA TAŞINDI

Öğrencilerin yanı sıra bazı kamu kurumu çalışanları ile AKP’li isimlerin sahibi oldukları firma ve şirket çalışanları da miting alanına taşındı.

Şırnak’ta bütün kömür ocaklarını elinde bulunduran Süleyman Bölünmez’e ait Bölünmez Holding işçileri de kitlesel olarak miting alanına taşındı.