Reklam
Kategoriler: Dış Açı

The Economist: ABD kendi kurduğu tuzağa düştü

Reklam

ABD Başkanı Joe Biden ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in 79. BM Genel Kurulu marjında yapacakları görüşme, iki ülkenin Rusya topraklarının vurulması konusunda mutabakat sağlaması için son şans olarak değerlendirildi.

İngiliz The Economist dergisi, Zelenskiy’in 22-23 Eylül’deki 79. BM Genel Kurulu’nda Biden’la yapacağı görüşmeye dikkat çekti.

Söz konusu görüşmenin Ukrayna Devlet Başkanı’nın Rusya topraklarını vurma izni almak için son şansı olacağını yazan The Economist, zira Biden’ın yakında görevinden ayrılacağının altını çizdi.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ve Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak’ın Zelenskiy-Biden görüşmesinden önce hazırlık yapmak üzere Washington’u ziyaret ettiği anımsatılan haberde, “Yakında Zelenskiy, Biden’ı görevinden ayrılmadan önce yaklaşımını değiştirme konusunda ikna etmek için son şansını elde edecek” dendi.

İngiltere’nin en önemli savaş tarihçilerinden Lawrence Friedman, dergiye verdiği mülakatta, ABD makamlarının kendi kurdukları tuzağa düştüklerini ve şimdi bundan nasıl kurtulacaklarını bilmediklerini söyledi.

The Economist, ABD’nin Rus topraklarının vurulması konusundaki kısıtlamalar nedeniyle Ukrayna yönetiminin Washington’dan duyduğu rahatsızlığın giderek arttığını da kaydetti.

Temmuz ortasında ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD’nin Ukrayna’nın Amerikan ATACMS füzelerini Rus topraklarının ‘derinlerine’ saldırı düzenlemek için kullanmasına izin vermeyeceğini, ancak bu tutumun değişebileceğini açıklamıştı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, aralarında İngiltere’nin de bulunduğu bazı İttifak ülkelerinin ‘hiçbir kısıtlama olmaksızın’ Kiev’e silah transfer ettiğini kaydetmişti. Fransa da, Ukrayna’nın uzun menzilli Storm Shadows/SCALP füzelerini Rusya bölgelerine saldırmak için kullanmasına izni vermişti.

Rusya, Ukrayna’nın Batı silahlarıyla Rus topraklarını vurmasına izin verilmesinin Batılı ülkeleri çatışmanın içine doğrudan çekeceği konusunda uyarmıştı.

Reklam

Önceki Haberler

Depremde 48 yurttaşın öldüğü Serdarbey Apartmanı davası ertelendi

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihli depremlerde yıkılan ve 43 yurttaşın öldüğü Serdarbey Apartmanı'na ilişkin dava sürüyor.…

19 Eylül 2024 16:07

Kızılay’ın verdiği altın madalyada altın oranı sıfır çıktı

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Kızılay'ın yardımseverlere verdiği "altın madalya beratı”ndaki altın oranının binde sıfır…

19 Eylül 2024 15:23

Hizbullah açıkladı: Telsiz patlamalarında 25 mensubumuz öldü

Lübnan Hizbullahı, telsiz patlamalarının ardından 25 mensubunun öldüğünü açıkladı. İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim…

19 Eylül 2024 15:10

DİSK’ten AKP’ye enflasyon tepkisi

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, AKP iktidarının ekonomi politikalarını eleştirerek; "'Enflasyonun nedeni ücretler' dediler, yıl…

19 Eylül 2024 12:13

Reşit Kibar için Hopa’da başlatılan ‘yaşam nöbeti’ devam ediyor

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Çifteköprü mevkiinde yaşam alanları savunurken öldürülen Reşit Kibar için Cankurtaran bölgesinde…

19 Eylül 2024 12:06

Narin Güran soruşturmasında son durum ne?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye ilişkin "Esad ile görüşmeye…

19 Eylül 2024 11:59
Reklam