TKH: Cihatçı çetelere, BOP’a, eşbaşkanlığını yapan AKP’ye karşı durduğumuz gibi Sığınmacılara yönelik şiddete de hayır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Kayseri'de yaşanan olaylar hakkında yaptığı açıklamada "Çözüm sığınmacılara yönelik şiddet değildir, çözüm AKP’nin iktidardan indirilmesi, emperyalizme karşı Ortadoğu’da Türk, Arap ve Kürt halklarının ortak mücadelesinden geçmektedir" denildi.

TKH: Cihatçı çetelere, BOP’a, eşbaşkanlığını yapan AKP’ye karşı durduğumuz gibi Sığınmacılara yönelik şiddete de hayır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) geçtiğimiz gün Kayseri’de Suriyeli sığınmacıların evlerinin ve işyerlerinin yakılmasına kadar varan olaylar hakkında bir açıklama yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada “Ülkemizin emperyalizmin mülteci gettosu haline getirilmesinin sorumlusu AKP iktidarıdır ve bu siyasetin doğrudan emperyalizmin Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir sonucu olduğu herkes tarafından bilinmelidir” denildi.

Çözümün ABD emperyalizmin taşeronluğunu üstlenen AKP’ye ve cihatçı çetelere karşı mücadele vurgusu yapılan açıklamada “Toplumun bu noktaya getirilmesinin baş sorumlusu AKP iktidarından başkası değildir” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde: 

Kayseri’de Suriyeli sığınmacıların evlerinin ve işyerlerinin yakılmasına kadar varan olaylar ülkemiz açısından büyük bir tehlikeye işaret etmektedir. Ortaya çıkan tablonun gerekçesi ne olursa olsun ırkçılığın ve faşizmin ayak sesleri ülkemiz açısından büyük bir tehlikedir.

Toplumun bu noktaya getirilmesinin baş sorumlusu AKP iktidarından başkası değildir.

Ülkemizin emperyalizmin mülteci gettosu haline getirilmesinin sorumlusu AKP iktidarıdır ve bu siyasetin doğrudan emperyalizmin Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir sonucu olduğu herkes tarafından bilinmelidir.

Ülkemizdeki sığınmacı sorunu açık bir gerçekken bu sorun üzerinden faşizme ve ırkçılığa yol açan hiçbir hareket meşru değildir. Gericiliğe, emperyalizme ve AKP’ye karşı duran bütün ilerici yurttaşları faşizmi aratmayan bu tabloya tereddütsüz karşı durmaya çağırıyoruz.

Çözüm sığınmacılara yönelik şiddet değildir, çözüm AKP’nin iktidardan indirilmesi, emperyalizme karşı Ortadoğu’da Türk, Arap ve Kürt halklarının ortak mücadelesinden geçmektedir.

Çözüm ABD emperyalizminin taşeronluğunu üstlenen AKP’ye ve cihatçı çetelere karşı mücadeledir!