TKH: Esas suçlu 1 Mayıs'ı yasaklayanlardır, tüm 1 Mayıs gözaltıları ve tutuklamaları serbest bırakılsın!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bu sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan TKH MK üyesi Ali Öztutan hakkında bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, AKP'nin baskı politikasının 'işçi sınıfından korkusunun bir yansıması' olduğu vurgulandı.

TKH: Esas suçlu 1 Mayıs'ı yasaklayanlardır, tüm 1 Mayıs gözaltıları ve tutuklamaları serbest bırakılsın!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul’un farklı noktalarında sabah saatlerinde yapılan ev baskınları sonucunda çok sayıda devrimci ile beraber gözaltına alınan TKH MK üyesi Ali Öztutan hakkında bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada “İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta hukuksuz bir şekilde Taksim’i emekçilere kapatan AKP iktidarı baskı ve zor kullanarak bu hukuksuzluğunu örtmeye çalışıyor” denildi.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

Esas suçlu 1 Mayıs’ı yasaklayanlardır

Tüm 1 Mayıs gözaltıları ve tutuklamaları serbest bırakılsın!

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta hukuksuz bir şekilde Taksim’i emekçilere kapatan AKP iktidarı baskı ve zor kullanarak bu hukuksuzluğunu örtmeye çalışıyor.

1 Mayıs’ın sonrasında yapılan gözaltılar ve tutuklamalar dalgasına bugün bir yenisi daha eklenmiştir. İstanbul’un farklı noktalarında sabah saatlerinde yapılan ev baskınları sonucunda Parti MK üyemiz Ali Öztutan da gözaltına alınmıştır.

1 Mayıs günü Anayasa Mahkemesi kararını tanımayarak Taksim’i emekçilere kapatan AKP iktidarı ülkemizdeki ekonomik krizin baş sorumlusu, emperyalizmin ve patron sınıfının en büyük dostu ve gerici istibdat rejiminin en önemli aktörüdür.

1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması yasağına karşı meşru bir şekilde direnen emekçilere ve devrimcilere dönük AKP’nin attığı bu adımlar işçi sınıfından ne kadar korktuklarının göstergesi olarak bugün bir kere daha ortaya çıkmıştır.

1 Mayıs’ta işçi sınıfının çıkarları için mücadele eden ve bu yüzden bugün gözaltına alınanlar ile daha önceki gözaltılar sonrasında tutuklanan tüm emekçiler ve devrimciler derhal serbest bırakılmalıdır!

Hukuksuzluğu da, zorbalığı da, yasakları da, sömürü düzenini de yeneceğiz!