"AKP gidecek ama bu ülkenin emekçileri 1 Mayıs’ı hak ettiği gibi kutlayacak"

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı açıklamada AKP’nin bu adımı ile Anayasa Mahkemesi’nin kararının üzerini örttüğünü belirtti.

1 Mayıs gerekçesiyle 21 Mayıs’ta ev baskınları ile gözaltına alınan, aralarında Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Merkez Komite Üyesi Ali Öztutan’ın da aralarında bulunduğu 27 kişi tutuklandı. TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı açıklamada AKP’nin bu adımı ile Anayasa Mahkemesi’nin kararının üzerini örttüğünü belirterek şunları kaydetti:

“1 Mayıs’tan bu yana polisin uyguladığı operasyonla gözaltına alınan 3 gün Vatan Emniyet’te tutulan herkes bugün itibariyle tutuklanmış oldu. Bu uygulamayı bir kanunsuzluk, bir hukuksuzluk, bir adaletsizlik olarak tarif etmek çok zor. AKP aslında yatarı bile olmayan, gözaltı sebebi bile olamayacak tutuklamalarla Anayasa Mahkemesi’nin kararının üzerini örtüyor. Türkiye’de yoksulluğa karşı çıkma güdüsünün, bunu 1 Mayıs’ta ifade etme tavrının üstünü örtmeye çalışıyor. Bununla hesaplaşmaya çalışıyor. Aynı zamanda AKP onca yasaklamaya rağmen Saraçhane’de binlerce insanın toplanmasının, bu gücün üstünü örtmeye çalışıyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, işçilerin, emekçilerin 1 Mayıs’ta kendilerini ifade etmelerinin önüne geçemeyecekler.

AKP gidecek ama bu ülkenin emekçileri 1 Mayıs’ı hak ettiği gibi kutlayacak. İçerideki bütün arkadaşlarımızı da geri alacağız. Yüzünü yere eğecek olanlar bu kararı uygulayan hakimler, savcılar ve AKP iktidarı olacaktır, bizler değil.”