TKH, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. TKH'den yapılan açıklamaya göre uzun yıllardır sosyalizm mücadelesi içinde olan Nuray Yenil, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

TKH, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 31 Mart yerel seçimlerine yönelik yaptığı açıklamada Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı uzun yıllardır sosyalizm mücadelesi içinde bulunan ve “2015 yılında kadınların eşitlik mücadelesinde önemli bir mirası devralan İlerici Kadınlar Derneği’nin (İKD) kuruluşunda yer alan” Nuray Yenil oldu.

Yapılan açıklamada “Bugün düzen siyasetinin bir diğer odağı ise sol gösterip sağ vurmaktadır. Bunun en büyük örneği ise Hatay’da karşımızdadır. Emekçilerin umutlarıyla oynayan zihniyetin yanında değiliz, izleyici de olmayacağız” denildi.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, önümüzdeki yerel seçimlerde tüm Türkiye’de adaylarını gösterme kararı almış olup emekçilerin çıkarları doğrultusunda siyasal mücadeleyi yükseltecektir.

Geçtiğimiz depremde büyük bir zarar gören ve AKP iktidarı tarafından şantaja ve tehdide maruz kalan Hatay halkının, Hataylı emekçilerin insanca bir yaşam için verdikleri mücadele komünistlerin de mücadelesidir.

Türkiye’nin genelinde yalanla, talanla, rantçılıkla ve sağcılıkla yürütülen düzen siyaseti emekçilere düşmandır. Emekçilerin dostu komünistlerdir.

Bugün düzen siyasetinin bir diğer odağı ise sol gösterip sağ vurmaktadır. Bunun en büyük örneği ise Hatay’da karşımızdadır. Emekçilerin umutlarıyla oynayan zihniyetin yanında değiliz, izleyici de olmayacağız.

İşte bu gerekçelerle Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayımız Nuray Yenil olarak belirlenmiştir.

Hatay halkına çağrımızdır: Halkı aşağılayanlara, sağcılara ve sol gösterip sağ vuranlara mahkûm değilsiniz!

Emek, laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm için sözümüz var!

Hatay’ı yeniden kurma iradesini ortaya koymak için oylar sosyalizme, oylar orak çekice!

NURAY YENİL KİMDİR?

Türkiye Komünist Hareketi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Nuray Yenil, 1978 yılında Hatay’ın Arsuz ilçesinde doğdu. 1995 yılında İskenderun Lisesi’nden mezun oldu. Sağlık emekçisi olan Yenil, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde 2000 yılında tamamladı.

Nuray Yenil, üniversite öğrencisiyken 1997 yılında Sosyalist İktidar Partisi (SİP) saflarında sosyalist mücadeleye katıldı. 2001 yılında SİP öncülüğünde Türkiye Komünist Partisi’nin yeniden kuruluş sürecinde delege olarak yer aldı. Kuruluşundan itibaren TKP’de İstanbul İl Komitesi olmak üzere partinin örgütlenmesinin her kademesinde görev alan Yenil, 2015 yılından itibaren Türkiye Komünist Hareketi’nde mücadelesini sürdürmektedir.

TKH saflarında Merkez Komitesi üyeliği ve kadın bürosu sekreterliği dahil olmak üzere çeşitli görev ve sorumluluklar alan Nuray Yenil, 2015 yılında kadınların eşitlik mücadelesinde önemli bir mirası devralan İlerici Kadınlar Derneği’nin (İKD) kuruluşunda yer almıştır. İKD’de Genel Sekreterlik görevini üstlenmeye devam etmektedir. Gazete Manifesto ve Yurtsever haber portalları ile Sosyalist Cumhuriyet ve Yurtsever gazetelerinde yazıları bulunan Nuray Yenil evli ve bir çocuk annesidir.